Любимые напитки литературных героев

Барное меню от писателей




Солнечный свет

i аблачынак апошнi снег

як з поўнага кубка,

Пнинский пунш


Заканчивается горько и поучительно:

i сталi дружна, шчыра, шчыльна,

як на касьбе цi на сяўбе,

паэт сказаў: п’ем за Айчыну!

i кожны выпiў — за сябе.

Трижды девять

«Вадкасць апалiла ўсе мае вантробы, вогненныя кругi захадзiлi ў галаве, але я стрымаўся, не скрывiўся.

— Што гэта? — праглынуўшы добры кавалак шынкi, спытаў я.



— Сухой мартини. В большом бокале.


«Усмехаясь одними уголками губ, Дэзи встала и подошла к столу.



Коктейль стал символом богемной среды. Его подают в серебряных или сделанных из особого сплава — пьютера — чашах, придерживая их только сверху и снизу, чтобы не согреть теплом рук. Несколько листьев мяты, немного сахара по вкусу, бурбон, лед и залитая солнцем веранда.



А сок быў свежы, такi хвацкi,

Такi салодкi, забiяцкi!

Целая глава описывает, как добывался тот сок, как варились на нем клецки. Увы, кулинарный эксперимент провалился.

— Ну, дзядзька, як на смак, прызнайся?

— Паскудства, брат, i не пытайся!



Моўчкi лёкаю знак падае тут падчашы,

I загад зразумеў вельмi кемлiвы малец,

Толькi ўбачыў узняты падчашага палец,

Пяць бутэлек зялёных нясе паслухмяны,

Ужо ў плеснi, але ў iх мядок ёсць румяны.

. Вып’ем за маладых, дзеля iхняе долi,

Не бургундскае тут, не шампан тут бурлiвы,

А мядок наш, панове, дар роднай краiны,

Ён стаiць з тых часоў незабыўных, шчаслiвых,

Як на свет нарадзiўся сынок мой адзiны.

Слеза комсомолки

Лак для ногтей — 2 г

Зубной эликсир — 150 г

Надеюсь, уважаемые читатели, что дегустировать вы будете далеко не все. А еще лучше — продегустируйте сами тексты!

Читайте также: