Любимые напитки литературных героев
Барное меню от писателей
Солнечный свет
i аблачынак апошнi снег
як з поўнага кубка,
Пнинский пунш
Заканчивается горько и поучительно:
i сталi дружна, шчыра, шчыльна,
як на касьбе цi на сяўбе,
паэт сказаў: п’ем за Айчыну!
i кожны выпiў — за сябе.
Трижды девять
«Вадкасць апалiла ўсе мае вантробы, вогненныя кругi захадзiлi ў галаве, але я стрымаўся, не скрывiўся.
— Што гэта? — праглынуўшы добры кавалак шынкi, спытаў я.
— Сухой мартини. В большом бокале.
«Усмехаясь одними уголками губ, Дэзи встала и подошла к столу.
Коктейль стал символом богемной среды. Его подают в серебряных или сделанных из особого сплава — пьютера — чашах, придерживая их только сверху и снизу, чтобы не согреть теплом рук. Несколько листьев мяты, немного сахара по вкусу, бурбон, лед и залитая солнцем веранда.
А сок быў свежы, такi хвацкi,
Такi салодкi, забiяцкi!
Целая глава описывает, как добывался тот сок, как варились на нем клецки. Увы, кулинарный эксперимент провалился.
— Ну, дзядзька, як на смак, прызнайся?
— Паскудства, брат, i не пытайся!
Моўчкi лёкаю знак падае тут падчашы,
I загад зразумеў вельмi кемлiвы малец,
Толькi ўбачыў узняты падчашага палец,
Пяць бутэлек зялёных нясе паслухмяны,
Ужо ў плеснi, але ў iх мядок ёсць румяны.
. Вып’ем за маладых, дзеля iхняе долi,
Не бургундскае тут, не шампан тут бурлiвы,
А мядок наш, панове, дар роднай краiны,
Ён стаiць з тых часоў незабыўных, шчаслiвых,
Як на свет нарадзiўся сынок мой адзiны.
Слеза комсомолки
Лак для ногтей — 2 г
Зубной эликсир — 150 г
Надеюсь, уважаемые читатели, что дегустировать вы будете далеко не все. А еще лучше — продегустируйте сами тексты!
Читайте также: