Оливье салат in english

библиотека параллельных текстов на английском и русском языках

  • Агата Кристи
  • Алан Милн
  • Александр Беляев
  • Антон Чехов
  • Артур Конан Дойл
  • Братья Гримм
  • Грамматика английского языка
  • Илья Ильф & Евгений Петров
  • Лафферти
  • Параллельный перевод
  • Перевод песни
  • Рецепты
  • Роберт Льюис Стивенсон
  • Соммерсет Моэм
  • Субтитры к фильмам
  • Тесты по английскому языку
  • Топики на английском языке
  • Уильям Мейкпис Теккерей
  • Финансовый английский
  • Фонетика
  • Эдгар Аллан По
  • Этель Лилиан Войнич

Рецепт приготовления сытного и вкусного салата оливье на английском языке с переводом.

The salad deserves the title of leader on the holiday table? Of course, this is «Olivier«.

Recipe salad «Olivier»

Olivier salad is a traditional dish for any celebration. Hearty and delicious snack will appeal to all guests. To prepare the salad simple.

Ingredients:

  • cooked sausage – 0.5 kg;
  • carrots – 2 pieces;
  • pickled cucumber – 2 pieces;
  • potatoes – 2-3 tuber;
  • chicken eggs – 6 pieces;
  • canned green peas – 400 grams or 1 Bank;
  • mayonnaise – 400 grams;
  • salt;
  • black pepper;
  • parsley and dill.

Method of preparation

To prepare the vegetables. Wash the carrots and potatoes in cold water, boil until tender for 20-25 minutes depending on size of vegetables. Cool, peel and finely chop.
Chicken eggs place them in cold water, bring to a boil and cook for 10 minutes. The finished product is cool, remove the shell and chop into small cubes.
Pickled cucumber, finely chopped. Sausage cut into cubes the same size as all other components of the salad. Instead of sausages you can take boiled chicken breast.
In a deep bowl mix all ingredients. Add canned peas, pre-drain the marinade. Sprinkle with salt and pepper to bring to taste. Add the mayonnaise and chopped parsley.
Served the salad «Olivier» in a beautiful dish, top to decorate it with sprigs of greenery.
Bon appetit!

Перевод

Какой салат по праву заслуживает звание лидера на праздничном столе? Конечно, это «Оливье».

Рецепт салата «Оливье»

«Оливье» — традиционное блюда к любому торжеству. Сытная и вкусная закуска придется по вкусу всем гостям. Готовить салат проще простого.

Ингредиенты:

  • колбаса вареная – 0,5 килограмма;
  • морковь – 2 штуки;
  • огурец соленый – 2 штуки;
  • картофель – 2-3 клубня;
  • куриные яйца – 6 штук;
  • консервированный зеленый горошек – 400 грамм или 1 банка;
  • майонез – 400 грамм;
  • соль;
  • перец черный;
  • зелень петрушки и укропа.

Способ приготовления

Подготовить овощи. Промыть морковь и клубни картофеля в холодной воде, отварить до готовности в течение 20-25 минут в зависимости от размера овощей. Остудить, очистить от кожуры и мелко нарезать.
Куриные яйца поместить в холодную воду, довести до кипения и варить 10 минут. Готовый продукт остудить, снять скорлупу и нашинковать на мелкие кубики.
Соленый огурец мелко нарезать. Колбасу нарезать кубиками такого же размера, как и остальные компоненты салата. Вместо колбасного изделия можно взять отварную куриную грудку.
В глубоком салатнике смешать все компоненты. Добавить консервированный зеленый горошек, предварительно слив с него маринад. Посыпать солью и перцем, чтобы довести до вкуса. Добавить майонез и нарубленную зелень.
Подается салат «Оливье» в красивой посуде, сверху его украшают веточками зелени.
Приятного аппетита!

Рецепт приготовления сытного и вкусного салата оливье на английском языке с переводом.


The salad deserves the title of leader on the holiday table? Of course, this is "Olivier".

Recipe salad "Olivier"

Olivier salad is a traditional dish for any celebration. Hearty and delicious snack will appeal to all guests. To prepare the salad simple.

Ingredients:

  • cooked sausage – 0.5 kg;
  • carrots – 2 pieces;
  • pickled cucumber – 2 pieces;
  • potatoes – 2-3 tuber;
  • chicken eggs – 6 pieces;
  • canned green peas – 400 grams or 1 Bank;
  • mayonnaise – 400 grams;
  • salt;
  • black pepper;
  • parsley and dill.

Method of preparation

To prepare the vegetables. Wash the carrots and potatoes in cold water, boil until tender for 20-25 minutes depending on size of vegetables. Cool, peel and finely chop.
Chicken eggs place them in cold water, bring to a boil and cook for 10 minutes. The finished product is cool, remove the shell and chop into small cubes.
Pickled cucumber, finely chopped. Sausage cut into cubes the same size as all other components of the salad. Instead of sausages you can take boiled chicken breast.
In a deep bowl mix all ingredients. Add canned peas, pre-drain the marinade. Sprinkle with salt and pepper to bring to taste. Add the mayonnaise and chopped parsley.
Served the salad "Olivier" in a beautiful dish, top to decorate it with sprigs of greenery.
Bon appetit!

Перевод

Какой салат по праву заслуживает звание лидера на праздничном столе? Конечно, это «Оливье».

Рецепт салата «Оливье»

«Оливье» - традиционное блюда к любому торжеству. Сытная и вкусная закуска придется по вкусу всем гостям. Готовить салат проще простого.

Ингредиенты:

  • колбаса вареная – 0,5 килограмма;
  • морковь – 2 штуки;
  • огурец соленый – 2 штуки;
  • картофель – 2-3 клубня;
  • куриные яйца – 6 штук;
  • консервированный зеленый горошек – 400 грамм или 1 банка;
  • майонез – 400 грамм;
  • соль;
  • перец черный;
  • зелень петрушки и укропа.

Способ приготовления

Подготовить овощи. Промыть морковь и клубни картофеля в холодной воде, отварить до готовности в течение 20-25 минут в зависимости от размера овощей. Остудить, очистить от кожуры и мелко нарезать.
Куриные яйца поместить в холодную воду, довести до кипения и варить 10 минут. Готовый продукт остудить, снять скорлупу и нашинковать на мелкие кубики.
Соленый огурец мелко нарезать. Колбасу нарезать кубиками такого же размера, как и остальные компоненты салата. Вместо колбасного изделия можно взять отварную куриную грудку.
В глубоком салатнике смешать все компоненты. Добавить консервированный зеленый горошек, предварительно слив с него маринад. Посыпать солью и перцем, чтобы довести до вкуса. Добавить майонез и нарубленную зелень.
Подается салат «Оливье» в красивой посуде, сверху его украшают веточками зелени.
Приятного аппетита!

600g boiled pork fillet 4 potatoes boiled in their skins 10 hard-boiled eggs 1 onion 350g canned peas 500g mayonnaise 6-8 pickles Greens to taste Salt and pepper to taste

Number of servings: 10

Отварное филе свинины — 600 г Отварной картофель в мундире — 4 шт Вареные яйца — 10 шт Лук — 1 шт Консервированный горошек — 350 г Майонез — 500 г Соленые огурцы — 6-8 шт Зелень — по вкусу Соль и перец — по вкусу

Количество порций: 10

Набор продуктов для салата Оливье является классическим. Ничего дополнительного добавлено не будет.

Почистите и мелко нарежьте лук.

Soak raw onions in boiling water for 5 minutes. Drain the liquid and use the softened onions in salad. Thanks to soak the onion becomes soft, it isn’t bitter or crispy.

Положите сырой лук на 5 минут в кипящую воду. Слейте жидкость и используйте этот лук в салат. Благодаря замачиванию лук станет мягким, а не горьким и хрустящим.

Cut boiled meat into small cubes (you can substitute the meat with cooked sausage).

Порежьте вареное мясо на маленькие кубики (мясо можно заменить вареной колбасой).

Put the soaked onions in a colander to drain all unnecessary liquid.

Слейте ненужную воду из

Cut the eggs into small cubes.

Порежьте яйца на маленькие кубики.

Cut the potatoes into small cubes.

Порежьте картофель на маленькие кубики.

Cut the pickles into small cubes.

Порежьте соленые огурцы на маленькие кубики.

Chop finely the greens.

Мелко порежьте зелень.

Put all the chopped ingredients in a large bowl. Put canned peas (without liquid) in the bowl.

Положите все порезанные ингредиенты в большую миску. Положите в миску консервированный горошек (без воды).

Add salt and pepper to taste, mix gently.

Добавьте соль и перец по вкусу, аккуратно перемешайте.

Russian salad is ready!

Салат Оливье готов!

The Younger Generation — Молодое поколение Old people are always saying that the young are not what they were. The same comment is made from generation to generation. It has never been truer than it is.

Mark Twain Mark Twain is a famous American writer and a journalist. His real name was Samuel Clemens. He was born in 1835 in Florida. Mark Twain started his literary career rather.

Blackout When I attended English courses we discussed a blackout happened few years ago in the USA. More than a third of its states was deprived of electricity and everything that.

My Flat — Моя квартира (2) Our house is a short walk from the trolleybus stop. We live in panel house on the fourth floor. Our flat has all modern conveniences: central heating, gas, electricity, running.

Space Exploration Mankind always dreamed of overcoming gravitation and reaching other planets. But it was only in the 1960ies that this dream was to become reality. On the 12th of April 1961.

Vincent Van Gogh — Винсент Ван Гог Vincent Van Gogh was born in Holland in 1853. Before becoming a painter he was a teacher. He started painting when he was twenty-seven. In 1886 he left Holland and.

Banking — Банковское дело What am I going to do after school or university? Maybe I should consider a job in the world of banking. There’s a surprisingly wide range to choose from —.

Thanksgiving Almost in every culture in the world there is a celebration of thanks for rich harvest. The American Thanksgiving began as a feast of thanksgiving almost four hundred years ago.

Holidays — Каникулы After each term in school we had our holidays. It’s fun to have holidays, you can do whatever you like, you don’t have to get up too early, do your.

Star Signs There are 12 star sings, and people who belong to a definite sign have their own character, habits and manners. So if you were born under the sign of Aquarius.

Agatha Christie — Агата Кристи Agatha Christie is known all over the world as the Queen of Crime. She wrote 78 detective novels, 19 plays, and 6 romantic novels. Her books have been translated into.

Street Art New Yorkers used to see the graffiti on the walls of poor neighbourhoods and subway trains as something menacing and an example of urban decay. The scrawled names and slogans.

Radio and television Of all the discoveries ever made by man, radio, or wireless, is one ofthe most wonderfull. By means of wireless, you can speak to a man on theother side of.

Thomas Edison — Томас Эдисон Thomas Edison was born in 1847. He first went to school at the age of eight and a half. But after only three months his teacher called him «stupid» and.

Georgia Brief History of Georgia [Ananuri, Georgia] Georgia — the country of remarkable history and culture. Its special geographical location justify the cultural identity that distinguish Georgia from other countries. On.

Armenia Armenia — the country of old legends and Biblical stories. To visit Armenia is to travel back in history and feel the spirit of more than 41 centuries. Experience first.

Trafalgar Square This is one of the nerve-centres of London. It was named Trafalgar Square to commemorate the historical naval victory won on the 21st of October 1805 by the British fleet.

Президент Соединенных Штатов Do you want to be President of the United States of America? Maybe you can apply for the post. Answer these three questions. Are you a US citizen? Are you.

Summer Holidays (2) The beach is a traditional summer destination thousands of people. Everyone wants to go to the beach! Sun, surf, and sand are a magnetic lure for millions of visitors. The.

The Towns of Great Britain — Города Великобритании The centre of everything in Great Britain is the city of London. It’s situated at the centre of a vast national and international network of communication. London consists of four.

Body Language When we go for an interview, most of us think carefully about what to wear and what to say but hardly ever about how to act — in other words.

Al Capone — Аль Капоне Al Capone is America’s best — known gangster and the single greatest symbol of the collapse of law and order in the United States during the 1920s Prohibition era. Capone.

Education — Образование (2) The interplay of local, state, and national programs and policies is particularly evident in the field of education. Historically, education has been considered the province of the state and local.

Culture in Great Britain It you’re staying in London for a few days, you’ll have no difficulty whatever in finding somewhere to spend an enjoyable evening. You’ll find opera, ballet, comedy, drama, review, musical.

About Myself — О себе (3) I was born on the 3rd of July 1990 in Moscow. Like many other children I went to a kindergarten. At the age of 6 I went to school. My.

Russia Russia lies in the eastern part of Europe and the northern part of Asia. The vast territory of Russia is washed by the Arctic, the Atlantic and the Pacific oceans.

The Council of Europe Not long ago Russia became a member of the Council of Europe. And what does the term «The Council of Europe» mean? For over 50 years the Council of Europe.

Museums and Art Galleries of Moscow — Музеи и художественные галереи Москвы Speaking about art galleries of Moscow we must mention the most famous galleries. The State Tretyakov gallery is one of the best known picture galleries in Russia. It takes its.

Sport in a pub There are many public houses in London and elsewhere, where beer, wine and spirits may be bought and drunk at certain times of the day. These are suitable for all.

Canada (3) Canada is the second largest country in the world. Only Russia has a greater land area. Canada is situated in North America. Canada is slightly larger than the United States.

Leisure — Досуг Though England has a lively cultural life, its characteristic pursuits are of a more popular kind. The exploitation of leisure is increasingly the concern of commerce: holiday camps, foreign holiday.

Cambridge — Кембридж Cambridge is one of the best known towns in the world and it can be found on most tourists’ lists of places to visit. Cambridge is famous for its university.

US Congress The United States of America is a federal republic consisting of50 states. Each of them has its own goverment («stategoverment»). In some ways the United States are like 50 smallcountries.

Do we still need literature at school Nowadays there are few literature classes in senior classes of secondary school. Some people claim that literature plays an important role in the upbringing and development of a person while.

Kharkiv Kharkiv is quite an old city. It was founded about 350 years ago. The city is situated on the plateau surrounded by the Kharkiv and the Lopan rivers. According to.

Winston Churchill — Уинстон Черчилль The prominent politician Winston Churchill was born’ in 1874. He is the son of Lord Randolph Churchill and grandson of the seventh Duke of Marl-borough. He was educated at Harrow.

About Myself — О себе (4) First of all let me introduce myself. My name is Andrew Nazarov. I am seventeen years old. I am a pupil of the 11th form. My family lives in Moscow.

Internet Facts — Факты об Интернете The prototype for the Internet was created in the sixties by the US Defense Department. To ensure that communication could be kept open in the event of a nuclear attack.

My Mother — Моя мама My mother’s name is Catherine. Her second name is Vladimirovna and the last name of my mom is Kruchinina. My mom is the best mother in the world. She is.

The American Flag — Американский флаг The «Stars and Stripes» is a popular name for the red, white and blue flag of the United States. Another popular name is the «Star Spangled Banner». This is also.

Сейчас вы читаете: Рецепт салата Оливье на английском языке с переводом

Английский для всех простым языком

Пишем рецепты русской кухни на английском языке.
Сегодня в нашем меню классический рецепт Салат «Оливье»
Кому интересно, в конце этой статьи, я разместила историю салата Оливье на английском языке.

Сlassic Olivier salad

Классический салат Оливье

Today we are making extremely common and favorite salad in Russia – Oliver Salad.
It’s easy to prepare.
Сегодня готовим очень распространенный и любимый многими салат в России — Салат Оливье.
Готовится очень легко.

The classic recipe contains the following ingredients:
Классический рецепт содержит следующие ингредиенты:

• Cooked sausage – 150-200 gr;
• Carrots – 1 ;
• Spring onions — 100 gr;
• Potatoes – 1;
• Pickled cucumbers – 3-4 ;
• Canned peas – 0.5;
• Eggs – 3 ;
• Mayonnaise — two table spoons,
• Salt – to taste.
• Вареная колбаса — 150-200 гр;
• Морковь — 1;
• Зеленый лук — 100 гр;
• Картофель — 1;
• Соленые огурцы — 3-4;
• Зеленый горошек — 0,5;
• Яйца — 3;
• Майонез — две столовые ложки,
• Соль по вкусу.


Для простоты и удобства все предложения рецепта я написала кратко на русском и английском.
Чем проще, тем лучше.

Method Способ приготовления
1. Boil the carrots, potatoes and the eggs.
Let them cool down and then peel them.
1. Отвариваем морковь, картофель и яйца.
Даем им остыть, а затем очищаем.
2. Now, slice all ingredients into small cubes.
Focus on the size of the green pea.
2. Теперь, порежьте все ингредиенты мелким кубиком.
Ориентируйтесь на размер зеленого горошка.
3. Place all sliced ingredients into a bowl, mix them well.
Season with salt to taste.
3. Помещаем все нарезанные ингредиенты в миску, хорошо перемешайте.
Соль по вкусу.
4. Add mayo to the salad exactly before the serving.
Garnish with dill.
Enjoy!
Майонез добавляем перед подачей на стол.
Украшаем укропом.
Приятного аппетита!


А как называется такой же салат, но с курицей или говядиной?

Почему-то многие его так же называют Оливье.
Это не так.

Салат с мясом курицы называется — «Столичный».
Салат с мясом говядины — «Московский».


От себя скажу:
Все пропорции индивидуальны, т.к. всё берется по личному вкусу. Например, я не люблю в салате много картошки, поэтому, беру её чуть-чуть.

Соленые огурцы можно заменить свежими, получите другой вкус, тоже очень вкусно. Пробуйте.
А так же, посмотрите другие мои рецепты на английском языке: пирожки, пельмени, салат с морковкой и чесноком, щи, курица на соли и т.д.

История салата Оливье на английском языке

The original version of the salad was invented in the 1860s by a cook of Belgian origin,Lucien Olivier, the chef of the Hermitage, one of Moscow’s most celebrated restaurants. Olivier’s salad quickly became immensely popular with Hermitage regulars, and became the restaurant’s signature dish.

The exact recipe — particularly that of the dressing — was a jealously guarded secret, but it is known that the salad contained grouse, veal tongue, caviar, lettuce, crayfish tails, capers, and smoked duck, although it is possible that the recipe was varied seasonally. The original Olivier dressing was a type of mayonnaise, made with French wine vinegar, mustard, and Provençal olive oil; its exact recipe, however, remains unknown.

At the turn of the 20th century, one of Olivier’s sous-chefs, Ivan Ivanov, attempted to steal the recipe. While preparing the dressing one evening in solitude, as was his custom, Olivier was suddenly called away on some emergency. Taking advantage of the opportunity, Ivanov sneaked into Olivier’s private kitchen and observed his mise en place, which allowed him to make reasonable assumptions about the recipe of Olivier’s famed dressing. Ivanov then left Olivier’s employ and went to work as a chef for Moskva, a somewhat inferior restaurant, where he began to serve a suspiciously similar salad under the name «capital salad» (Russian: столичный, tr. stolichny). It was reported by the gourmands of the time, however, that the dressing on the stolichny salad was of a lower quality than Olivier’s, meaning that it was «missing something.»

Later, Ivanov sold the recipe for the salad to various publishing houses, which further contributed to its popularization. Due to the closure of the Hermitage restaurant in 1905, and the Olivier family’s subsequent departure from Russia, the salad could now be referred to as «Olivier.»

One of the first printed recipes for Olivier salad, by Aleksandrova, appearing in 1894, called for half a hazel grouse, two potatoes, one small cucumber (or a large cornichon), 3-4 lettuce leaves, 3 large crayfish tails, 1/4 cup cubed aspic, 1 teaspoon of capers, 3–5 olives, and 1 1⁄2 tablespoon Provençal dressing (mayonnaise).

As often happens with gourmet recipes which become popular, the ingredients that were rare, expensive, seasonal, or difficult to prepare were gradually replaced with cheaper and more readily available foods.


Дорогой читатель! Администрация сайта не несет ответственности за достоверность рецепта (способа приготовления). Мы лишь перевели рецепт с сайта-источника Povar.ru

INGREDIENTS

  • 600g boiled pork fillet
  • 4 potatoes boiled in their skins
  • 10 hard-boiled eggs
  • 1 onion
  • 350g canned peas
  • 500g mayonnaise
  • 6-8 pickles
  • Greens to taste
  • Salt and pepper to taste

Number of servings: 10

Количество порций: 10

Набор продуктов для салата Оливье является классическим. Ничего дополнительного добавлено не будет.

Peel and chop finely the onion.

Почистите и мелко нарежьте лук.

Soak raw onions in boiling water for 5 minutes. Drain the liquid and use the softened onions in salad. Thanks to soak the onion becomes soft, it isn’t bitter or crispy.

Положите сырой лук на 5 минут в кипящую воду. Слейте жидкость и используйте этот лук в салат. Благодаря замачиванию лук станет мягким, а не горьким и хрустящим.

Cut boiled meat into small cubes (you can substitute the meat with cooked sausage).

Порежьте вареное мясо на маленькие кубики (мясо можно заменить вареной колбасой).

Put the soaked onions in a colander to drain all unnecessary liquid.

Слейте ненужную воду из лука через дуршлаг.

Cut the eggs into small cubes.

Порежьте яйца на маленькие кубики.

Cut the potatoes into small cubes.

Порежьте картофель на маленькие кубики.

Cut the pickles into small cubes.

Порежьте соленые огурцы на маленькие кубики.

Chop finely the greens.

Мелко порежьте зелень.

Put all the chopped ingredients in a large bowl. Put canned peas (without liquid) in the bowl.

Положите все порезанные ингредиенты в большую миску. Положите в миску консервированный горошек (без воды).

Add salt and pepper to taste, mix gently.

Добавьте соль и перец по вкусу, аккуратно перемешайте.

Смотрите также

  • 10, пн
  • 11, вт
  • 12, ср
  • 13, чт
  • 14, пт
  • 15, сб
  • 16, вс
  • 17, пн
  • 18, вт
  • ср
  • чт
  • пт
  • сб
  • вс
  • Сегодня, пн
  • вт

Результаты поиска

Отсутствует подключение к интернету

Cтраница автоматически перезагрузится, когда подключение будет восстановлено

The symbol\nof holidays in Russian tradition is certainly the salad of Olivier. It is\nwell-known, that this salad was created by Lucien Olivier, the chief of the\nMoscow restaurant. \n\n

(\u041f\u0435\u0440\u0435\u0432\u043e\u0434: \u041f\u043e \u0440\u0443\u0441\u0441\u043a\u043e\u0439 \u0442\u0440\u0430\u0434\u0438\u0446\u0438\u0438 \u0441\u0438\u043c\u0432\u043e\u043b\u043e\u043c \u043f\u0440\u0430\u0437\u0434\u043d\u0438\u043a\u043e\u0432\n\u043e\u043f\u0440\u0435\u0434\u0435\u043b\u0435\u043d\u043d\u043e \u044f\u0432\u043b\u044f\u0435\u0442\u0441\u044f \u0441\u0430\u043b\u0430\u0442 \u00ab\u041e\u043b\u0438\u0432\u044c\u0435\u00bb. \u0425\u043e\u0440\u043e\u0448\u043e \u0438\u0437\u0432\u0435\u0441\u0442\u043d\u043e, \u0447\u0442\u043e \u0441\u0430\u043b\u0430\u0442 \u0431\u044b\u043b \u043f\u0440\u0438\u0434\u0443\u043c\u0430\u043d\n\u041b\u044e\u0441\u044c\u0435\u043d\u043e\u043c \u041e\u043b\u0438\u0432\u044c\u0435, \u0448\u0435\u0444-\u043f\u043e\u0432\u0430\u0440\u043e\u043c \u041c\u043e\u0441\u043a\u043e\u0432\u0441\u043a\u043e\u0433\u043e \u0440\u0435\u0441\u0442\u043e\u0440\u0430\u043d\u0430) \n\n

There are many\nrecipes of this dish. The Russian cuisine proposes to use fish or meat, even\nthe chicken. We could propose the following one. The cook time is nearly one\nhour. \n\n

(\u041f\u0435\u0440\u0435\u0432\u043e\u0434: \u0421\u0443\u0449\u0435\u0441\u0442\u0432\u0443\u0435\u0442 \u043c\u043d\u043e\u0436\u0435\u0441\u0442\u0432\u043e \u0440\u0435\u0446\u0435\u043f\u0442\u043e\u0432 \u043f\u0440\u0438\u0433\u043e\u0442\u043e\u0432\u043b\u0435\u043d\u0438\u044f \u044d\u0442\u043e\u0433\u043e\n\u0431\u043b\u044e\u0434\u0430. \u0420\u0443\u0441\u0441\u043a\u0430\u044f \u043a\u0443\u0445\u043d\u044f \u043f\u0440\u0435\u0434\u043b\u0430\u0433\u0430\u0435\u0442 \u0438\u0441\u043f\u043e\u043b\u044c\u0437\u043e\u0432\u0430\u0442\u044c \u0440\u044b\u0431\u0443 \u0438\u043b\u0438 \u043c\u044f\u0441\u043e, \u0434\u0430\u0436\u0435 \u043a\u0443\u0440\u0438\u0446\u0443. \u041c\u044b \u043c\u043e\u0436\u0435\u043c \u043f\u0440\u0435\u0434\u043b\u043e\u0436\u0438\u0442\u044c \u0441\u043b\u0435\u0434\u0443\u044e\u0449\u0438\u0439 \u0440\u0435\u0446\u0435\u043f\u0442. \u0412\u0440\u0435\u043c\u044f \u043f\u0440\u0438\u0433\u043e\u0442\u043e\u0432\u043b\u0435\u043d\u0438\u044f \u043f\u0440\u0438\u0431\u043b\u0438\u0437\u0438\u0442\u0435\u043b\u044c\u043d\u043e 1\n\u0447\u0430\u0441) \n\n

The ingredients we need for Olivier\u2019s\nsalad: \n\n

3 medium potatoes \n\n

2 medium carrots \n\n

4 eggs \n\n

1 hake\u2019s filet \n\n

3 medium cucumbers \n\n

\u00bd can green peas \n\n

5 oz mayonnaise \n\n

salt (to taste) \n\n

\u0418\u043d\u0433\u0440\u0435\u0434\u0438\u0435\u043d\u0442\u044b, \u043a\u043e\u0442\u043e\u0440\u044b\u0435 \u043d\u0430\u043c \u043d\u0443\u0436\u043d\u044b \u0434\u043b\u044f \u043f\u0440\u0438\u0433\u043e\u0442\u043e\u0432\u043b\u0435\u043d\u0438\u044f \u0441\u0430\u043b\u0430\u0442\u0430 \u00ab\u041e\u043b\u0438\u0432\u044c\u0435\u00bb:\n3 \u0441\u0440\u0435\u0434\u043d\u0438\u0445 \u043a\u0430\u0440\u0442\u043e\u0444\u0435\u043b\u0438\u043d\u044b, 2 \u0441\u0440\u0435\u0434\u043d\u0438\u0435 \u043c\u043e\u0440\u043a\u043e\u0432\u0438, 4 \u044f\u0439\u0446\u0430, 1 \u0444\u0438\u043b\u0435\u0439\u043d\u0430\u044f \u0447\u0430\u0441\u0442\u044c \u0445\u0435\u043a\u0430, 3\n\u0441\u0440\u0435\u0434\u043d\u0438\u0445 \u043e\u0433\u0443\u0440\u0446\u0430, \u043f\u043e\u043b\u0431\u0430\u043d\u043a\u0438 \u0437\u0435\u043b\u0435\u043d\u043e\u0433\u043e \u0433\u043e\u0440\u043e\u0448\u043a\u0430, 5 \u0443\u043d\u0446\u0438\u0439 \u043c\u0430\u0439\u043e\u043d\u0435\u0437\u0430 (= \u044d\u0442\u043e \u043f\u0440\u0438\u043c\u0435\u0440\u043d\u043e 140\n\u0433\u0440\u0430\u043c\u043c), \u0441\u043e\u043b\u044c \u043f\u043e \u0432\u043a\u0443\u0441\u0443) \n\n

Method to cook: \n\n

Boil the fish nearly 30 minutes. \n\n

Boil the potatoes, carrots nearly 35-40\nminutes \n\n

Boil the eggs nearly 20 minutes, and\nthen put them into cold water to make them cold. \n\n

Peel all vegetables including the\ncucumbers. \n\n

Dice the vegetables, eggs and fish\ninto small pieces. \n\n

Mix all the ingredients with peas, and\nthen put the mayonnaise. \n\n

Powder your salad with salt to taste. \n\n

\u00a0The\nhomemade salad is ready! \n\n

(\u041c\u0435\u0442\u043e\u0434 \u043f\u0440\u0438\u0433\u043e\u0442\u043e\u0432\u043b\u0435\u043d\u0438\u044f: \u0432\u0430\u0440\u0438\u0442\u0435 \u0440\u044b\u0431\u0443 \u043e\u043a\u043e\u043b\u043e 30 \u043c\u0438\u043d\u0443\u0442. \u0412\u0430\u0440\u0438\u0442\u0435\n\u043a\u0430\u0440\u0442\u043e\u0444\u0435\u043b\u044c, \u043c\u043e\u0440\u043a\u043e\u0432\u044c \u043e\u043a\u043e\u043b\u043e 35-40 \u043c\u0438\u043d\u0443\u0442. \u0421\u0432\u0430\u0440\u0438\u0442\u0435 \u044f\u0439\u0446\u0430 \u0438 \u0437\u0430\u0442\u0435\u043c \u043f\u043e\u043b\u043e\u0436\u0438\u0442\u0435 \u0438\u0445 \u0432\n\u0445\u043e\u043b\u043e\u0434\u043d\u0443\u044e \u0432\u043e\u0434\u0443, \u0447\u0442\u043e\u0431\u044b \u043e\u0441\u0442\u0443\u0434\u0438\u0442\u044c. \u041e\u0447\u0438\u0441\u0442\u0438\u0442\u0435 \u043e\u0432\u043e\u0449\u0438, \u0432\u043a\u043b\u044e\u0447\u0430\u044f \u043e\u0433\u0443\u0440\u0446\u044b, \u043e\u0442 \u043a\u043e\u0436\u0443\u0440\u044b.\n\u041f\u043e\u0440\u0435\u0436\u044c\u0442\u0435 \u043e\u0432\u043e\u0449\u0438, \u044f\u0439\u0446\u0430 \u0438 \u0440\u044b\u0431\u0443 \u043d\u0430 \u043c\u0435\u043b\u043a\u0438\u0435 \u043a\u0443\u0441\u043e\u0447\u043a\u0438. \u041f\u0435\u0440\u0435\u043c\u0435\u0448\u0430\u0439\u0442\u0435 \u0432\u0441\u0435 \u0438\u043d\u0433\u0440\u0435\u0434\u0438\u0435\u043d\u0442\u044b \u0441 \u0433\u043e\u0440\u043e\u0448\u043a\u043e\u043c, \u0437\u0430\u0442\u0435\u043c \u0434\u043e\u0431\u0430\u0432\u044c\u0442\u0435\n\u043c\u0430\u0439\u043e\u043d\u0435\u0437. \u0417\u0430\u043f\u0440\u0430\u0432\u044c\u0442\u0435 \u0441\u0430\u043b\u0430\u0442 \u0441\u043e\u043b\u044c\u044e \u043f\u043e \u0432\u043a\u0443\u0441\u0443. \u0414\u043e\u043c\u0430\u0448\u043d\u0438\u0439 \u0441\u0430\u043b\u0430\u0442 \u0433\u043e\u0442\u043e\u0432!) ">]" data-test="answer-box-list">

Салаты — любимые с детства и новые, пришедшие к нам совсем недавно из западной культуры, ими можно не только наслаждаться, как едой, но еще и учить по ним английские выражения. Выбирайте свой любимый рецепт салата на английском языке и готовьте по нему очень вкусное и полезное блюдо, изучайте язык. Кроме этих салатов, у нас есть для вас еще множество других английских рецептов (пироги, торты, блины, яичница, бутерброды, пицца, борщ и другие).

Оливье (Olivier salad)- рецепт салата на английском языке с переводом на русский

Самый распространенный, самый, пожалуй, любимый всеми нами салат, неизменный гвоздь программы всех праздников и участник анекдотов на тему алкогольного веселья, жаль, что весь мир не знаком с рецептом, этот пробел мы сейчас и восполним.


Ingredients:

  • 4 eggs (4 яйца)
  • 4-5 not too big potatoes (4-5 небольших картофелин)
  • 500 g cooked meat or sausage (500 г вареного мяса или колбасы)
  • 4-5 medium pickled cucumbers (4-5 средних соленых огурца)
  • 1 carrot (1 морковка)
  • 1 onion (1 луковица)
  • 1 can of green peas (1 баночка зеленого горошка)
  • about 200 g mayonnaise (около 200 г майонеза)
  • salt, ground black pepper (соль, перец черный молотый)
  • dill and parsley- optional (зелень укропа и петрушки — необязательно)

Method:

Цезарь (Caesar salad) — рецепт салата на английском с переводом



Ingredients:

  • 1 chicken breast fillet (1 куриное филе)
  • caesar salad dressing (заправка для салата Цезарь)
  • parmesan cheese (сыр пармезан)
  • croutons (сухарики)
  • black pepper, salt (черный перец, соль)
  • 100 g mixed salad leaves (100 г смеси листьев салата)

Method:

Заправка для салата Цезарь (Caesar salad dressing)

Ingredients:

  • 6 anchovies in oil
  • 1 egg
  • 1-2 tsp of Worcestershire sauce
  • 5 tbsp olive oil
  • 1 tbsp of lemon juice
  • 1 clove of garlic
  • a dash of vinegar
  • 1 tsp of mustard
  • 60 g parmesan cheese
  • black pepper

Method:

Фруктовый салат (Fruit salad) — рецепт салата на английском с переводом на русский



Ingredients:

  • 2 oranges (2 апельсина)
  • 2 apples (2 яблока)
  • 1 banana (1 банан)
  • 1 cup of sliced strawberries (1 чашка нарезанной клубники)
  • 2 kiwi fruit (2 киви)
  • 1 cup of cubed canned pineapples (1 чашка консервированных ананасов, порезанных кубиками)
  • 1 cup of grapes (1 чашка винограда)
  • You can also add any fruit you like (Можете добавить также любые фрукты, которые вы любите)

салат оливье — См. Оливье … Исторический словарь галлицизмов русского языка

Салат Оливье — Советский салат Оливье Салат Оливье очень популярный в России и странах СНГ салат, считающийся праздничным (особенно новогодним). Название получил а честь своего создателя, шеф повара Люсьена Оливье, державшего в Москве в начале 60 х годов XIX… … Википедия

Салат "Оливье" — Тип блюда: Категория: Продукты: Рецепт приготовления … Энциклопедия кулинарных рецептов

Салат оливье — популярное в России праздничное угощение (название – по имени Л. Оливье); за рубежом известен как «русский салат». Люсьен Оливье Lucien Olivier повар французского или бельгийского происхождения, державший в Москве в начале 1860 х гг. ресторан… … Судьба эпонимов. Словарь-справочник

Салат "Оливье копченый" — Тип блюда: Категория: Продукты: Рецепт приготовления: В текущей категории (Блюда из мяса птицы): | | | … Энциклопедия кулинарных рецептов

оливье — нескл., м. Olivier. Во Франции салат такой неизвестен, предполагается происхождение от имени фр. шеф повара, работавшего в России. Салат оливье. Курица, раки, картофелины, огурцы, яйца, соль, перец, прованское масло, салат зеленый. Неженцева 1911 … Исторический словарь галлицизмов русского языка

Оливье — Оливье имя и фамилия французского происхождения. Известные носители: Оливье, Гийом Антуан (1756 1814) французский натуралист, энтомолог и ботаник. Оливье, Жозеф (1874 1901) французский регбист, чемпион летних Олимпийских игр… … Википедия

салат д'бёф — * salade de boeuf. Он <Оливье> ввел в знаменитый парижский салат с майонезом говядину (салат д беф), или жареную дичь (салат оливье , названный впоследствии столичным ). ПИО 1999 5 30 … Исторический словарь галлицизмов русского языка

Салат (кулинария) — Салат Салат (блюдо) (от итал. Salato, Salata, т. е. соленое) холодное блюдо, приготовляемое из различных овощей (собственно листья салата, различная зелень, корнеплоды, грибы, картофель, огурцы, бобы, фрукты, зеленые листья эндивия, водяного… … Википедия

Оливье (салат) — У этого термина существуют и другие значения, см. Оливье. Салат оливье Салат оливье популярный в странах бывшего СССР салат, считающийся праздничным и традиционным … Википедия

Салат из куриных окорочков "Оливье" — Тип блюда: Категория: Рецепт приготовления … Энциклопедия кулинарных рецептов


Детальное описание: рецепт на английском языке салат оливье от шеф повара для гурманов и домохозяек из различных источников.

Рецепт приготовления сытного и вкусного салата оливье на английском языке с переводом.


The salad deserves the title of leader on the holiday table? Of course, this is “Olivier”.

Recipe salad “Olivier”

Olivier salad is a traditional dish for any celebration. Hearty and delicious snack will appeal to all guests. To prepare the salad simple.

Ingredients:

  • cooked sausage – 0.5 kg;
  • carrots – 2 pieces;
  • pickled cucumber – 2 pieces;
  • potatoes – 2-3 tuber;
  • chicken eggs – 6 pieces;
  • canned green peas – 400 grams or 1 Bank;
  • mayonnaise – 400 grams;
  • salt;
  • black pepper;
  • parsley and dill.

Method of preparation

To prepare the vegetables. Wash the carrots and potatoes in cold water, boil until tender for 20-25 minutes depending on size of vegetables. Cool, peel and finely chop.
Chicken eggs place them in cold water, bring to a boil and cook for 10 minutes. The finished product is cool, remove the shell and chop into small cubes.
Pickled cucumber, finely chopped. Sausage cut into cubes the same size as all other components of the salad. Instead of sausages you can take boiled chicken breast.
In a deep bowl mix all ingredients. Add canned peas, pre-drain the marinade. Sprinkle with salt and pepper to bring to taste. Add the mayonnaise and chopped parsley.
Served the salad “Olivier” in a beautiful dish, top to decorate it with sprigs of greenery.
Bon appetit!

Перевод

Какой салат по праву заслуживает звание лидера на праздничном столе? Конечно, это «Оливье».

Рецепт салата «Оливье»

«Оливье» – традиционное блюда к любому торжеству. Сытная и вкусная закуска придется по вкусу всем гостям. Готовить салат проще простого.

Ингредиенты:

  • колбаса вареная – 0,5 килограмма;
  • морковь – 2 штуки;
  • огурец соленый – 2 штуки;
  • картофель – 2-3 клубня;
  • куриные яйца – 6 штук;
  • консервированный зеленый горошек – 400 грамм или 1 банка;
  • майонез – 400 грамм;
  • соль;
  • перец черный;
  • зелень петрушки и укропа.

Способ приготовления

Подготовить овощи. Промыть морковь и клубни картофеля в холодной воде, отварить до готовности в течение 20-25 минут в зависимости от размера овощей. Остудить, очистить от кожуры и мелко нарезать.
Куриные яйца поместить в холодную воду, довести до кипения и варить 10 минут. Готовый продукт остудить, снять скорлупу и нашинковать на мелкие кубики.
Соленый огурец мелко нарезать. Колбасу нарезать кубиками такого же размера, как и остальные компоненты салата. Вместо колбасного изделия можно взять отварную куриную грудку.
В глубоком салатнике смешать все компоненты. Добавить консервированный зеленый горошек, предварительно слив с него маринад. Посыпать солью и перцем, чтобы довести до вкуса. Добавить майонез и нарубленную зелень.
Подается салат «Оливье» в красивой посуде, сверху его украшают веточками зелени.
Приятного аппетита!

Видео (кликните для воспроизведения).

Похожие материалы:

  • Рецепт винегрета на английском языке
  • Салат на английском языке
  • Рецепт сырников на английском
  • Рецепт фруктового салата на английском с переводом
  • Рецепт пиццы на английском языке с переводом

Заметили ошибку или неактуальную информацию? Пожалуйста,

Пишем рецепты русской кухни на английском языке.
Сегодня в нашем меню классический рецепт Салат «Оливье»
Кому интересно, в конце этой статьи, я разместила историю салата Оливье на английском языке.

Сlassic Olivier salad

Классический салат Оливье

Today we are making extremely common and favorite salad in Russia – Oliver Salad.
It’s easy to prepare.
Сегодня готовим очень распространенный и любимый многими салат в России — Салат Оливье.
Готовится очень легко.

The classic recipe contains the following ingredients:
Классический рецепт содержит следующие ингредиенты:

• Cooked sausage – 150-200 gr;
• Carrots – 1 ;
• Spring onions — 100 gr;
• Potatoes – 1;
• Pickled cucumbers – 3-4 ;
• Canned peas – 0.5;
• Eggs – 3 ;
• Mayonnaise — two table spoons,
• Salt – to taste.
• Вареная колбаса — 150-200 гр;
• Морковь — 1;
• Зеленый лук — 100 гр;
• Картофель — 1;
• Соленые огурцы — 3-4;
• Зеленый горошек — 0,5;
• Яйца — 3;
• Майонез — две столовые ложки,
• Соль по вкусу.
Method Способ приготовления
1. Boil the carrots, potatoes and the eggs.
Let them cool down and then peel them.
1. Отвариваем морковь, картофель и яйца.
Даем им остыть, а затем очищаем.
2. Now, slice all ingredients into small cubes.
Focus on the size of the green pea.
2. Теперь, порежьте все ингредиенты мелким кубиком.
Ориентируйтесь на размер зеленого горошка.
3. Place all sliced ingredients into a bowl, mix them well.
Season with salt to taste.
3. Помещаем все нарезанные ингредиенты в миску, хорошо перемешайте.
Соль по вкусу.
4. Add mayo to the salad exactly before the serving.
Garnish with dill.
Enjoy!
Майонез добавляем перед подачей на стол.
Украшаем укропом.
Приятного аппетита!

А как называется такой же салат, но с курицей или говядиной?

Почему-то многие его так же называют Оливье.
Это не так.

Салат с мясом курицы называется — «Столичный».
Салат с мясом говядины — «Московский».

От себя скажу:
Все пропорции индивидуальны, т.к. всё берется по личному вкусу. Например, я не люблю в салате много картошки, поэтому, беру её чуть-чуть.

Соленые огурцы можно заменить свежими, получите другой вкус, тоже очень вкусно. Пробуйте.
А так же, посмотрите другие мои рецепты на английском языке: пирожки, пельмени, салат с морковкой и чесноком, щи, курица на соли и т.д.

История салата Оливье на английском языке

The original version of the salad was invented in the 1860s by a cook of Belgian origin,Lucien Olivier, the chef of the Hermitage, one of Moscow’s most celebrated restaurants. Olivier’s salad quickly became immensely popular with Hermitage regulars, and became the restaurant’s signature dish.

The exact recipe — particularly that of the dressing — was a jealously guarded secret, but it is known that the salad contained grouse, veal tongue, caviar, lettuce, crayfish tails, capers, and smoked duck, although it is possible that the recipe was varied seasonally. The original Olivier dressing was a type of mayonnaise, made with French wine vinegar, mustard, and Provençal olive oil; its exact recipe, however, remains unknown.

At the turn of the 20th century, one of Olivier’s sous-chefs, Ivan Ivanov, attempted to steal the recipe. While preparing the dressing one evening in solitude, as was his custom, Olivier was suddenly called away on some emergency. Taking advantage of the opportunity, Ivanov sneaked into Olivier’s private kitchen and observed his mise en place, which allowed him to make reasonable assumptions about the recipe of Olivier’s famed dressing. Ivanov then left Olivier’s employ and went to work as a chef for Moskva, a somewhat inferior restaurant, where he began to serve a suspiciously similar salad under the name «capital salad» (Russian: столичный, tr. stolichny). It was reported by the gourmands of the time, however, that the dressing on the stolichny salad was of a lower quality than Olivier’s, meaning that it was «missing something.»

Нет тематического видео для этой статьи.
Видео (кликните для воспроизведения).

Later, Ivanov sold the recipe for the salad to various publishing houses, which further contributed to its popularization. Due to the closure of the Hermitage restaurant in 1905, and the Olivier family’s subsequent departure from Russia, the salad could now be referred to as «Olivier.»

One of the first printed recipes for Olivier salad, by Aleksandrova, appearing in 1894, called for half a hazel grouse, two potatoes, one small cucumber (or a large cornichon), 3-4 lettuce leaves, 3 large crayfish tails, 1/4 cup cubed aspic, 1 teaspoon of capers, 3–5 olives, and 1 1⁄2 tablespoon Provençal dressing (mayonnaise).

As often happens with gourmet recipes which become popular, the ingredients that were rare, expensive, seasonal, or difficult to prepare were gradually replaced with cheaper and more readily available foods.

Читайте также: