Пилешка супа с фиде

Всем привет! Сегодня буду делиться рецептом пилешка-супа - это вкуснейший куриный суп по-болгарски. Оставайтесь вместе со мной, уверена, вам понравится этот рецепт также как он понравился нам с первого раза.

Заранее спасибо большое, что подписались на канал и поставили лайк! Возвращайтесь на канал и делитесь рецептами, . - ПОДПИСАТЬСЯ -

Для этого классного рецепта нам понадобится:

- Куриная окорочка - 2 четверти
- Морковь - 2 шт
- Лук репчатый - 1 шт
- Картофель - 2 шт
- Болгарский перец - 1 шт
- Вермишель или лапша - 1 горсть
- Растительное масло - 3 ст.л
- Соль, Черный перец - по вкусу

Для соуса:
- Кефир - 3 ст.л
- Яйцо (желток) - 1 шт
- Мука - 2 ст.л

Как приготовить:
Для начала, отварите мясо. В холодную воду добавьте чистую и промытую курочку. Доведите до кипения. Не забывайте следить за бульоном и когда появится пена, снимите её.

Как бульон закипит, добавьте немного соли и оставьте варить на медленном огне. (Примерно полчаса). Пока курочка варится, приготовьте зажарку. Измельчите луковицу, морковь и болгарский перец. В сковородку налейте растительное масло, дайте разогреться как следует и пассеруйте овощи несколько минут. Сразу нарежьте картошечку средними кубиками.

В это время наша курочка сварилась. Выньте её из бульона, немного остудите и разделите на волокна. Возвращайте мясо, обратно в бульон. Так же в бульон сразу добавьте картошку и зажарочку. Доведите суп до кипения. Как только суп закипит, убавьте огонь и варите на медленном огне минут 10. Затем добавьте лапшу и продолжайте варить ещё 10 минут. В это время приготовьте заправочку. В глубокой мисочке смешайте один желток с кефиром. Добавьте лимонный сок и две ложки муки. Всё тщательно размешайте. Заправка готова. Суп в это время сварился, самое время попробовать на соль и добавить черный перчик. Накройте крышкой и снимите кастрюлю с огня. Суп практически готов, осталось добавить заправку. Для этого необходимо небольшое количество бульона налить в заправку и как следует перемешать. Делаем эту процедуру несколько раз. (Примерно 2-3 половника)

Это делается для того чтобы желток не сварился. Затем, помешивая добавьте заправку в суп. Какой вкусный, ароматный, наваристый пилешка-супа получается. Очень рекомендую вам его приготовить! Самое то для зимы. Всем приятного аппетита и сытого настроения!

Мои дорогие читатели, если у вас остались вопросы пишите комментарии и подписывайтесь на канал. Вас ждёт ещё много разных рецептов. - ПОДПИСАТЬСЯ -

Другие рецепты моего канала, переходите нажав на понравившийся пост:

Продукти:

  • 400 г пилешко филе
  • 2 л. пилешки бульон
  • 3 глави лук
  • 100 г масло
  • 3 с.л. ориз
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 ч.л. мащерка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол

Рецепта:

Пилешкото филе се нарязва и се овкусява със сол, черен и червен пипер. Запържва се и към него се прибавя нарязаният лук. Сипва се бульонът.

Към супата се прибавят нарязаните магданоз и мащерка. Оставя се да ври около половин час и се добавя оризът. Супата ври до готовност на продуктите.



Паста в летнем

Шаурма для . озабоченных.

Мандариновая индейка

Гнезда "Жульен"

Салат с капустой и сельдью

  • Для детей
  • на скорую руку

Пилешка супа - это болгарский куриный суп с добавлением яиц и лимона. Очень вкусный и сытный домашний супчик! Яйца, лимон не ощущаются отдельно, но придают бульону особый, несколько сливочный вкус. Суп рекомендуется готовить на 1 раз, в случае необходимости разогревать осторожно, не кипятить.

Ингредиенты

Курица 300 г
картофель 300 г
лук репчатый 1 шт
морковь 1 шт
лапша 1 горсть
яйцо куриное 1 шт
молоко, сливки, йогут, кефир - не выбор 2 л
сок лимонный 1 ст.л.
соль 1 ч.л.
Вода 1 л

Общая информация

Общее время приготовления

1 ч

Активное время приготовления

30 минут

Сложность

Легкий

Кол-во порций
Кухня

Пошаговый рецепт с фото

Подготовить мясо, овощи, петрушку, яйца, лимон, мелкую вермишель
В кастрюлю поместить промытое мясо, очищенный лук и морковь, петушку (можно положить стебли петрушки, которые обычно выбрасывают).
Залить ХОЛОДНОЙ водой (это основной принцип варки бульона), посолить немного.
Довести до кипения, варить минут 30 на маленьком огне, ну или до готовности курицы.

Из бульона вынуть все продукты. Лук и петрушку можно удалить, они больше не пригодятся.

Почистить и нарезать картофель, положить его в горячий бульон, варить практически до готовности.

Отварную морковь из бульона мелко нарезать и положить к почти готовому картофелю. Добавить вермишель, варить суп до полной готовности вермишели. Отрегулировать вкус на соль. Готовый суп снять с огня и дать немного остыть.
Яйца взбить в глубокой миске вместе с лимонный соком и йогуртом.
Из супа взять примерно 200 мл бульона и постоянно помешивая влить бульон к яйцам. Взбить.
Яйца не должны свернуться. Т.е. бульон должен быть горячим, но не кипящим.


Потихоньку, тонкой струйкой влить бульонно-яичную смесь назад в суп. Перемешивать постоянно.
Я побоялась оставить сырое яйцо и все же прокипятила его в супе, оно у меня свернулось.
Оставшееся куриное мясо можно использовать для другого блюда или снять с кости, измельчить и добавлять в каждую порцию суп при подаче. Если класть его непосредственно в кастрюлю, то делать это нужно на этапе, когда варится вермишель, чтобы суп покипел с мясом. Вот так я и сделала.
При подаче украсить свежей зеленью, долькой лимона, можно добавить сметану.


Приятного аппетита!


А еще у нас появился Телеграм-канал. Присоединяйтесь и делитесь с друзьями!

Продукти:

  • 1/2 кг пилешко месо
  • 2 лук
  • 200 г картофи
  • 4 скилидки чесън
  • 2 стръка целина
  • 1 морков
  • 1/2 връзка магданоз
  • 100 г фиде
  • 1 яйце
  • 1 с.л. брашно
  • 3 с.л. кисело мляко
  • 20 г масло

Рецепта:

Пилето (1/2 кг) се залива с вода и се оставя да заври. Лукът (2 бр) се обелва и без да се нарязва се слага в бульона. Прибавят се и чесънът (4 скилидки), без да се бели. Картофите (200 г) и морковите (1 бр) се обелват, нарязват се на ситни кубчета и се прибавят към бульона. Прибавят се целината (2 стръка) и дръжките на магданоза.

Щом пилето се свари, се изважда и нарязва на малки парчета, след което се връща в тенджерата.

Когато картофите омекнат, се прибавя фидето (100 г) и се изваждат главите лук. Листата на целината и магданозът се нарязват на ситно и се добавят в супата. В отделна купа се смесват киселото мляко (3 с.л.), яйцето (1 бр), брашното (1 с.л.) и маслото (20 г). Разбъркват се добре, като се добавя малко от бульона и се изсипват в супата. Овкусява се със сол и черен пипер. Готви се още 7-8 минути и се сваля от огъня.

Пилешката супа се сервира гореща.


Време за приготвяне:

Сходни ястия:

Пилешка супа с гъби, ориз, целина, горчица и бадеми

Брой порции: 4
Време за приготвяне: 60 минути

Продукти за ястието:

500 г пилешки гърди
1 ч.ч. ориз
6 ч.ч. пилешки бульон
1 с.л. горчица
1/2 с.л. магданоз
1/2 ч.ч. масло
1 глава лук
1/2 ч.ч. целина
1/2 ч.ч. моркови
300 г гъби
3/4 ч.ч. брашно
1 ч.ч. бадеми
3 с.л. шери
сол
черен пипер
къри на прах

Как се прави:

Маслото се разтопява. В него се запържват нарязаните пилешки гърди, лук, целина и моркови. Когато омекнат, се прибавят гъбите.

След няколко минути, при непрекъснато бъркане, се добавя брашното. Продуктите се заливат с пилешкия бульон. Когато супата започне да кипи, температурата на котлона се намалява и супата къкри около 10 минути.

Оризът се сварява в 2 ч.ч. вода. Добавя се към супата заедно със сол, кърито, горчицата, черен пипер и накълцан магданоз. Накрая се слагат натрошените бадеми и шерито.

Пилешката супа се разбърква и се оставя да къкри на котлона за около 5-10 минути.

Пилешка супа с пилешки гърди, моркови, лук и целина

Брой порции: 4
Време за приготвяне: 60 минути

Необходими продукти:

5 ч.ч. вода
300 г пилешки гърди
3 моркова
1 глава лук
3 стръка целина
2 кубчета пилешки бульон
1/3 ч.ч. ориз
Сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Водата се излива в тенджера. Когато започне да ври, се разтваря бульонът.

Пилешките гърди, морковите, лукът и целината се нарязват и се добавят към бульона. Супата се оставя да къкри, покрита с капак, за около 15 минути.

Накрая се добавя почистеният ориз и супата ври още около 15-20 минути. Подправя се със сол и черен пипер.

Пилешка супа с царевица, грах, тиквички и аспержи

Брой порции: 4
Време за приготвяне: 60 минути

Нужни продукти:

400 г пилешко месо
100 г царевица от консерва
100 г грах от консерва
2 с.л. олио
1 глава лук
2 стръка целина
3 моркова
2 скилидки чесън
2 тиквички
6 броя зелени аспержи
3 л пилешки бульон
1 ч.л. сушен риган
Сол
черен пипер

Инструкции за приготвяне:

Лукът, целината, морковите, тиквичките и аспержите се нарязват и се задушават в загрята мазнина. Подправят се със сол, черен пипер, риган и стрит чесън. Налива се пилешкият бульон.

Пилешкото месо, слага в супата и когато се свари, се накъсва. След това се прибавят царевицата и грахът. Супата се оставя да ври още около 10-15 минути.

Пилешка супа с броколи, прясно мляко и топено сирене

Брой порции: 4
Време за приготвяне: 60 минути

Съставки за рецептата:

200 г пилешки гърди
1 глава лук
300 г броколи
200 г топено сирене
1 пилешки бульон
1/2 ч.ч. масло
2 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. чесън на гранули
2/3 ч.ч. царевично нишесте
1 л вода

Как се готви:

Лукът се нарязва и се задушава в загрятото масло. Пилешките гърди се нарязват и също се забъркват. Добавят се броколите. Продуктите се разбъркват и се заливат с разтворения бульон.

Супата се оставя да къкри, след което се прибавят топеното сирене, прясното мляко и стритият чесън.

Нишестето се разтваря в малко вода и се добавя към супата при постоянно бъркане. Пилешката супа се оставя да ври още няколко минути и когато е готова, се сваля от котлона.

Пилешка супа с нахут от консерва, червени чушки и пресен чесън

Брой порции: 4
Време за приготвяне: 60 минути

Продукти за рецептата:

3 пилешки бутчета
200 г нахут от консерва
1 връзка лук
1 морков
2 червени чушки
1 връзка пресен чесън
3 дафинови листа
3 с.л. доматено пюре
Магданоз
Сол
черен пипер

Стъпки за приготвяне:

Пилешките бутчета се сваряват заедно с нарязаните морков, чушки, пресен чесън и дафиновия лист.

Свареното месо се изважда и се накъсва. След това се връща в бульона. Добавя се нахутът от консерва и супата се разбърква. Слага се доматеното пюре и подправките – сол и черен пипер.

Готовата пилешка супа се поръсва с накълцан магданоз.

Подобни рецепти на Класическа домашна пилешка супа с картофи, фиде и топла варена застройка

Супа от пиле и грах

Супата от бяло пилешко месо, грах и праз се подправя със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз, и се сервира гореща.

Пилешка супа със застройка

Щом всички съставки на супата са сварени, тя се отстранява на котлона и в нея на тънка струйка при непрекъснато бъркане се добавя застройката от разбитите с вилица кисело мляко и яйчени жълтъка . В дълбоа тенджера се поставят суровите пилешки бутчета, заливат се с вода и съдът се поставя на котлона. Докато то се вари, зеленчуците се нарязват - морковът се реже на ситни кубчета, стръковете целина също, картофът се обелва и нарязва на средни по големина кубчета, а лукът се настъргва или реже на дребно.

Супа от пиле, карфиол и целина

Прибавят се нарязаните на дребно морков, целина, чушка. Супата се оставя да се вари на тих огън, докато всички продукти омекнат.

Пилешка супа с бекон и ориз в хлебче

Прибавя сe оризът и супата се вари до неговата готовност.

Богата пикантна пилешка супа

Листата на целината и магданозът се нарязват на ситно и се добавят в супата. Пилешкото месо се залива с вода и се оставя да заври.

Пилешка супа с овесени ядки

Пилешкото месо се нарязва на парченца, морковът и коренът от магданоз се настъргват на ситното ренде, старият лук се нарязва на ситно. Супата ври, докакато те станат готови.

Пилешка супа с карфиол и моркови

Супата се сервира гореща, като по желание може да се обогати, като се добави кубче пилешки бульон.

Пилешка супа с кашу и зеленчуци

Пилешкото месо се нарязва на парченца, морковът се настъргва на ситното ренде, старият лук се нарязва на ситно, а зеленият - на колелца. Корените от магданоз и целина се обелват и нарязват на малки парченца. Разбърква се и след 1-2 минути тази смес се изсипва в супата, която ври още 1-2 минути.

Супа от пилешко месо и зелен боб със сметана

Пилешката супа се овкусява със счукан със сол чесън, и черен пипер.

Чорба от пилешки фенери с картофи и зеленчуци

Пилешките фенери се измиват и почистват. От киселото мляко и яйцето се прави застройка. Сипва се при супата и се оставя на изключен котлон 5-10 минути.

Супа от ориз и пилешки дреболии – дробчета, воденички, крилца и шийка

Брашното се запържва в маслото, след което се разрежда с прясното мляко и малко от пилешкия бульон. След това към тях се прибавят оризът и варенето продължава, докато той набъбне. Супата се застройва с млечната застройка и се подправя с лимонов сок и ситно нарязан магданоз.

Супа с пилешки воденички, фиде и картофи

Воденичките се нарязват на дребно и се добавят в супата. Застройва се с разбитите жълтък и кисело мляко.

Чорба от пилешки дробчета с ориз

След 7-8 минути, щом оризът се сготви, към супата се добавя застройката от разбито яйце, кисело мляко и брашно. Пилешките дробчета се нарязват и се задушават в олиото. Към тях се добавят нарязаните на ситно моркови и целина.

Великденска пилешка супа с фиде

Пилето се сварява до готовност в подсолена вода. Към супата се прибавя изпърженото в горещо олио заедно с настърганите моркови фиде.

Обикновена пилешка супа с фиде

Супата се вари, докато фидето омекне. За малките деца, месото трябва да се смели, а за малчуганите над 2 годинки - може да се поднесе отделно с ориз и бял сос.

Пилешка супа с картофи, топено сирене и пушено бутче

Пушените пилешки бутчета се обезкостяват, нарязва се на ситно и се прибавя към супата.

Великденска пилешка супа с дреболии

Почистеното и измито в студена течаща вода пиле, заедно с дреболиите, се поставя в тенджера със студена вода и се вари на слаб огън до готовност. Към супата се прибавя почистеният и измит ориз.

Представяме ви, една от най-класическите рецепти в българската кухня – пилешка супа с фиде.

Ако трябва с три думи да опишем тази супа, те ще са – бързо, лесно и вкусно. 🙂

Пилешкото месо, предварително трябва да се свари. В никакъв случай не изхвърляйте водата, в която е вряло пилето. Нея ще я използваме за самата супа, и тя ще стане още по-вкусна и още по-ароматна.

Още супи с пилешко, вижте тук:

Ако срещнете затруднения в изпълнението на рецептата, вижте и нашата видео рецепта за пилешка супа с фиде по-долу.







  • (5 / 5 )
  • 11 ratings


Сегодня мы хотим Вам предложить приготовить невероятно вкусный куриный суп по рецепту, принятому в Болгарии.

  1. Куриный суп – немного о нем:
  2. Чтобы приготовить куриный суп нужно:
  3. Для бульона:
  4. Для зажарки:
  5. Для заправки:
  6. А теперь покажем, как готовить куриный суп по-болгарски:
  7. Приготовление бульона:
  8. Пока курица варится, надо сделать зажарку:
  9. Для супа нужно приготовить еще заправку:
  10. Приготовление самого супа:

Куриный суп – немного о нем:

Куриный суп представляет собой сваренный на воде куриный бульон, в который добавляют кусочки курочки, нарезанные овощи, лапшу, рис или ячмень.

Испокон веков считалось, что куриный бульон обладает лечебным общеукрепляющим действием, и его рекомендовали больным и ослабленным людям. Куриный суп содержит большое количество белков, витаминов, а также пептид, имеющий положительное влияние на здоровье. Эта вера в лечебные свойства куриного супа постепенно укрепилась в кулинарной традиции разных западных стран.


Чтобы приготовить куриный суп нужно:

Для бульона:

  • две куриные ножки с бедрышками

Для зажарки:


  • по паре морковок и картофелин
  • одна головка репчатого лука
  • один болгарский перец
  • пятьдесят миллилитров растительного масла

Для заправки:

  • шестьдесят миллилитров кефира или кислого молока
  • столовая ложка лимонного сока
  • две столовые ложки муки
  • один желток
  • лапша или же вермишель
  • соль, черный перец, болгарская приправа с чабрецом, мятой и перчиками – по вкусу

А теперь покажем, как готовить куриный суп по-болгарски:

Приготовление бульона:

  • Куриные четверти помыть, опустить в кастрюлю с холодной водой, закрыть крышкой и довести до кипения. Не забывать периодично снимать образовавшуюся пену при помощи шумовки.
  • Как только вода закипит, добавить соль. Затем нужно убавить огонь до минимума и варить бульон около получаса.

Пока курица варится, надо сделать зажарку:

  • Лук и морковь очистить, помыть, промокнуть бумажным полотенцем и нарезать.


  • Болгарский перец помыть, удалить плодоножку, очистить от семян и порезать небольшими кусочками.
  • Все овощи поместить в чашу и измельчить блендером, но так, чтобы оставались маленькие кусочки.
  • Измельченные овощи выложить на разогретое в сковороде масло и несколько минут пассировать.

Для супа нужно приготовить еще заправку:

  • Отделить желток от белка и влить в глубокую емкость.
  • К желтку влить кефир и перемешать.
  • Добавить лимонный сок и муку. Все хорошенько перемешать.

Приготовление самого супа:

  • Картофель почистить, помыть и порезать на средние куски.
  • Курочку, по истечении необходимого времени, достать из бульона, разобрать на волокна при помощи двух вилок и вернуть обратно в бульон.
  • Доложить в бульон картошку и зажарку.
  • Довести суп до кипения на высоком огне, но, как только он закипит, огонь нужно сбавить.
  • Закрыть кастрюлю крышкой и варить суп буквально десять минут.
  • Нужно проверить, если картошка почти сварилась, то можно добавлять вермишель, перемешать и варить еще десять минут. Затем посолить и поперчить на вкус. Добавить болгарскую приправу.


  • Все перемешать. Закрыть кастрюлю крышкой, выключить огонь и отложить, чтобы суп немного остыл.
  • Небольшое количество бульона налить в заправку и размешать ее. Затем налить еще один половник бульона и снова размешать. И так, несколько раз.
  • Добавить разведенную заправку в суп, не забывая при этом помешивать его.

Все Пилешка супа готов. Он получился очень красивый и вкусный. Благодаря приправам аромат – обалденный.

Разливайте по порционным тарелочкам и все к столу!


Чорба — название молдавских, румынских, сербских, македонских и болгарских горячих густых национальных супов. Название происходит от турецкого слова шурпа (тур. чorba), по-разному произносимого на Ближнем и Среднем Востоке и давшего имя различным по составу и технологии супам как тюркских народов, так и других народов, живших на территории Османской империи: шурпа, шурбо, щорба, шурьба, шюрьпе, шорпа, шурва. Готовят его на основе мясного бульона с добавлением овощей и специй.

Ингредиенты для «Куриный суп "Пилешка чорба"»:

  • Курица (суп-набор, бедра) — 400 г
  • Лук репчатый — 2 шт
  • Чеснок — 3 зуб.
  • Морковь — 1 шт
  • Сельдерей корневой (по желанию) — 0,5 шт
  • Картофель — 4 шт
  • Специи (паприка, кориандр, майоран, петрушка суш.) — по вкусу
  • Мука пшеничная / Мука — 1 ст. л.
  • Сок томатный (можно заменить 2 ст.л. томатной пасты) — 200 мл
  • Сметана (можно взять кефир) — 2 ст. л.
  • Масло растительное — по вкусу
  • Масло сливочное — 15 г
  • Зелень — 1 пуч.
  • Соль — по вкусу
  • Лист лавровый — 2 шт
  • Перец черный — по вкусу

Пищевая и энергетическая ценность:

Готового блюда
ккал
1526.2 ккал
белки
93.3 г
жиры
42.9 г
углеводы
195.3 г
100 г блюда
ккал
97.8 ккал
белки
6 г
жиры
2.8 г
углеводы
12.5 г

Рецепт «Куриный суп "Пилешка чорба"»:


Я готовила чорбу из курицы, но можно взять и другое мясо (свинину, говядину, баранину). Курицу помоем, разделаем, я брала для бульона костяк (суповой набор) и одно бедрышко. Кожу сняла. Заливаем водой, чтобы покрыла мясо, даем закипеть и сливаем первую воду. Потом заливаем холодной водой, кладем луковицу и варим до готовности мяса. Воду немного подсолим.


Когда курица сварится, достаем её из кастрюли. Луковицу тоже вынимаем, она нам больше не нужна. Отправляем в кастрюлю картошку, нарезанную кубиком, оставляем вариться. Мясо отделяем от костей.


Тем временем на сковороду наливаем немного подсолнечного масла и растопим 15 г сливочного. Выкладываем мелко нарезанную луковицу и 3 зубчика чеснока. Обжарим до прозрачности.


Когда лук станет прозрачным добавляем натертую морковь, если любите сельдерей можете добавить его. Немного обжарим.


Добавляем специи: сладкую паприку, кориандр, майоран, петрушку сушеную. Чорбу на Балканах, как и наш борщ, каждая хозяйка готовит по-своему, поэтому, если вы не любите какой-то ингредиент или наоборот, хочете добавить, смело экспериментируйте! Добавляем муку, размешаем.


Вливаем томатный сок, размешаем, убавим огонь и потушим минут 10. Можно добавить вместо сока, томатную пасту и развести водой или бульоном с кастрюли.


Тем временем мясо без костей возвращаем обратно в кастрюлю. Добавляем готовую зажарку, размешаем.


В небольшой мисочке разведем 2 ст. л. сметаны или кефира с 1 яйцом. Еще можно приготовить чорбу без томата, просто сделать зажарку, а к сметане с яйцом добавить муку, развести и влить в суп.


Вливаем сметанно-яичную болтушку в суп, хорошо размешаем.


Добавляем лавровый лист, соль по вкусу, перец, душистый перец горошком. Оставим покипеть на 3 минуты.


В конце добавляем нарезанную зелень, накрываем крышкой, выключаем плиту и даем настояться 10 минут.


Подаем к столу горячим, можно при желании сбрызнуть лимонным соком. Суп получается наваристым и очень вкусным, он отличается от привычных нам супов. Очень рекомендую приготовить. Приятного аппетита!

Подписывайтесь на группу Поварёнка в Контакте и получайте десять новых рецептов каждый день!

Вступайте в нашу группу в Одноклассниках и получайте новые рецепты каждый день!

Поделиться рецептом с друзьями:

BB-код для вставки:
BB-код используется на форумах
HTML-код для вставки:
HTML код используется в блогах, например LiveJournal
Как это будет выглядеть?

Похожие рецепты

Грибной суп со свиными ребрышками

  • 55
  • 53
  • 3591

Хашлама на пиве

  • 28
  • 391
  • 80657

Суп Манештра

  • 49
  • 842
  • 27400

Суп "Том ям" с морепродуктами

  • 8
  • 20
  • 2047

Гороховый суп с тыквой

  • 86
  • 126
  • 3084

Баклажановый суп с нутом и помидорами

  • 45
  • 88
  • 1510

Суп "Загляденье"

  • 15
  • 8
  • 2699

Суп "Весеннее настроение"

  • 27
  • 149
  • 3482

Турецкий суп из красной чечевицы "Мерджимек"

  • 56
  • 452
  • 144253

Попробуйте приготовить вместе

Картофель с печенью и грибами в горшочках

  • 92
  • 495
  • 77583

Тайский салат "Шабу-шабу"

  • 162
  • 441
  • 18734

Лук маринованный "Томатный"

  • 53
  • 706
  • 7675

Фотографии «Куриный суп "Пилешка чорба"» от приготовивших (1)


Комментарии и отзывы

  • Все
  • Вопросы по рецепту
  • Отзывы




19 апреля sm123478sm # (автор рецепта)




Оставить комментарий или отзыв о рецепте

Зарегистрироваться, или войти если вы уже регистрировались.

Вы можете войти на сайт без регистрации и ввода пароля, воспользовавшись своей учетной записью на следующих сайтах:

Спасибо! Поделитесь с друзьями!

Вам не понравилось видео. Спасибо за то что поделились своим мнением!


Рецепта за пилешка супа с фиде

2 пилешки бутчета
1 глава кромид лук
1 морков
1 зелена чушка
3 гнезда фиде /100гр./
Сол и черен пипер на вкус
Няколко стръка пресен магданоз

1 жълтък
2-3 с.л. кисело мляко

Сварете пилешките бутчета
и когато са готови запазете бульона.

Обезкостете свареното месо и го накъсайте.

Нарежете зеленчуците на малки кубчета
и ги запържете, докато омекнат.

Изсипете запържените зеленчуци в тенджерата,
където сте запазили бульона.

Добавете накъсаното пилешко
месо и разбъркайте.

Налейте вода, разбъркайте и оставете да заври.

Начупете фидето и го сложете в тенджерата.
Оставете да поври още 6-7 минути и махнете от котлона.

Оставете супата настрана, докато леко изстине.

Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Застройката на супата:

Разбъркайте жълтъка и добавете
2-3 с.л. кисело мляко.

Добавяйте по малко от бульона в застройката,
докато температурите им се уеднаквят.

Изсипете на тънка струя застройката
в супата и разбъркайте добре.

Добавете нарязан пресен магданоз.
Пилешката супа с фиде е готова!

За още вкусни супи посетете
gotvacha.com

Добавяйте по малко от бульона в застройката,
докато температурите им се уеднаквят.


  • 1 с. л. зехтин
  • 2 стръка селъри (целина)
  • 2 моркова
  • 1 глава кромид лук
  • сол и смлян черен пипер
4 ч. ч. пилешки бульон
4 ч. ч. вода
500 г пилешко филе от гърди
100 г фиде
ситно нарязан пресен копър

Използвани рецепти:

• В голяма тенджера се сгорещява зехтинът.
• Прибавят се почистените и нарязани на дребно селъри, морковите и лукът.
• Запържват се за 5 минути или до омекване на лука.
• Подправят се със сол и черен пипер на вкус.
• Сипват се бульонът и водата и супата се кипва.
• Добавя се измитото и подсушено пилешко филе.
• Вари се 10-15 минути, след което пилешкото филе се изважда.
• Нарязва се на малко парчета и се оставя настрани.
• В тенджерата се изсипва фидето и се оставя да се вари 4-5 минути.
• Връща се нарязаното пилешко филе и тенджерата се похлупва, като котлонът се изключва.
• Лесната пилешка супа с фиде се поръсва с копър и се разпределя по чинии.

** Лесна пилешка супа с фиде, приготвянето на която отнема 35 минути. Поднесете я гореща и c хляб :-)

*** Рецепта за пилешка супа, подходяща за всяко време на годината, но най-вече през студените зимни месеци и/или когато сте болни.

Рецепта за готвене на Лесна пилешка супа с фиде - продукти, начин на приготвяне. Как да сготвим Лесна пилешка супа с фиде - изпробвана рецепта за вкусни резултати!

Пилешка супа с фиде


Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в голяма тенджера и запържете нарязания лук до златисто.

Прибавете нарязаното месо и запържете, като разбърквате.

Подправете със сол и черен пипер, налейте бульона и гответе около 30-тина минути. Прибавете начупеното фиде и гответе още 10 минути.

Подправете с лимоновия сок и сервирайте супата гореща.

Читайте также: