Лаваш хамирини тайерлаш
Обновлено: 02.05.2024
Юпқадаги шаурма ёҳуд лавашни кўпчилик кўчадан ҳарид қилишга одатланган, эътиборли жихати қайси тамаддиҳонадан эканлиги мухим эмас. Бироқ, уни уй шароитида тайёрлаш анча ҳавфсизроқ. Лаваш тайёрлаш рецепти ва сирлари билан қуйида бўлишамиз.
ШАУРМА
Шарқона ошҳонага тегишли бўлган ушбу таомни барча яҳши билади. Бугунги кунда деярли хар бир киши тамаддиҳоналардан лаваш сотиб олган бўлса керак. Шаурманинг бир нечта турлари мавжуд, асосийлари иккита – пита ва лавашда. Кимдир биринчи вариантини ҳуш кўради, яна кимдир эса фақатгина иккинчи турдагисига афзаллик беради.
Хақиқий шаурма анъанавий турк таоми деб хисобланади ва у питага солинган қизартириб пиширилган қўй гўшти ва салатлар аралашмасидан иборат. Аммо шарқий мамлакатлар ташқарисида қўй гўшти кўп хам ишлатилмайди, шунинг учун уй шароитида тайёрланадиган лаваш учун бошқа турдаги гўштлар – товуқ, курка, мол гўштидан фойдаланиш мумкин. Барчаси таъбингизга боғлиқ.
Албатта, шарқ мамлакатларида гўштни фақат анъаналарга мувофиқ танлашади ва биз бу таомни истеъмол қилишга ўрганган туридан кўра бироз бошқача пиширишаду, лекин умуман олганда, теҳнологиялар деярли бир ҳил.
Уйда лаваш тайёрлаш учун биз берган маслахат ва рецепт сизга ёрдам беради деб умид қиламиз.
ШАУРМА НАЧИНКАСИ УЧУН
Асосий масаллиқ – гўштга қўшимча равишда шаурмага помидор, пиёз, тузланган бодринг, карам, салат барглари, қўзиқорин хам қўшилади. Шунга қарамай, барчаси шаҳсий ҳохишга боғлиқ. Шаурмани ҳуш кўрувчуларнинг баъзилари гўшт ва соусдан ташқари бошқа начинкани тан олмайдилар. Ушбу таомда турли ҳил зираворлар ишлатилиши мухимдир – у бир чимдим шарқона урғу қўшиб, таъмни янада сезиларли бўлишига ёрдам беради.
Бундан ташқари, начинкага қўшиладиган соус сифатида қуйидагиларни ишлатиш мумкин:
Сметана;
Пишлоқ (қаттиқ ёки қаймоқли);
Маёнез;
Саримсоқ ёки сметанали соус;
Кетчуп;
Ҳантал.
Начинкага кўпроқ кўкатлар – таъбга кўра кашнич, шивит, райхон, кўк пиёз қўшиш тавсия этилади. Агар уй шароитида шаурма тайёрлашни истасангиз, бу холда начинканинг таркиби қай даражада мураккаб бўлиши, масаллиқлар сони ва тури фақат сизга боғлиқ бўлади.
НАЧИНКА УЧУН СOУС ТАЙЁРЛАШ
Энг мазали бўлиб саримсоқ ва аччиқ соусли лаваш хисобланади. Уларни тайёрлаш жуда осон:
Саримсоқли соус учун саримсоқ, кўк пиёз, тузланган бодринг билан сметанани аралаштириш керак.
Аччиқ соус учун томат пастаси зайтун мойи, лимон шарбати ва аджика билан аралаштирилади.
Соус учун керакли масаллиқларнинг барчаси блендерда бир ҳил масса хосил бўлгунча майдаланади ва тайёр начинкага ҳохишга қараб солинади. Агар янада анъанавий таом тайёрлашни истасангиз, унда начинкага хар икки соусдан хам солинг. Ёки ўзингиз ҳуш кўрадиган соус туридан қўшинг.
ЛАВАШ ТАЙЁРЛАШ РЕЦЕПТИ
Шаурма сотиб олинадиган турдагисига ўҳшаш бўлиши ва ундан гўшт ва сабзавот шарбатлари чиқиб кетмаслиги учун, уни қандай қилиб лавашга ўраш кераклигини ўрганиш мухимдир. Даставвал лаваш ҳамирини стол устига ёйиш ва бироз сув сепиш керак.
Лаваш четларида бироз бўш жой қолдирган холда ҳамирга яҳшилаб соус суртилади. Даставвал сабзавотли, унинг устидан гўштли начинка қўйилади ва устидан яна яҳшилаб соус қуйилади. Сўнг лавашнинг калта томони, сўнг ёнлари қатланади ва якунида унинг узун томони ёрдамида рулет қилиб ўралади.
УЙ ШАРOИТИДА ТАЙЁРЛАНАДИГАН ЛАВАШЛИ ШАУРМА РЕЦЕПТИ
Ушбу рецептда шаурма начинкасига таъбга кўра булғор қалампири, картошка фри, салат барглари, қирғичдан чиқарилган пишлоқ, седана қўшиш мумкин.
Юпқа лаваш – 1 та.
Товуқ филеси – 1 та тўш.
Бодринг – 1 дона.
Помидор – 1 дона.
Қизил пиёз – 1 дона.
Кашнич – таъбга кўра.
Лимон шарбати – 1 ош қошиқ.
Сув – 3 ош қошиқ.
Зайтун ёғи – 1 ош қошиқ.
Карри – 1 чой қошиқ.
Туз, қалампир – таъбга кўра.
Саримсоқ ва аччиқ соуслар – таъбга кўра.
Тайёрланиши:
Лимон шарбати, сув, туз, қалампир ва зайтун ёғидан маринад тайёрланади.
Товуқ филетоси ингичка пластинка қилиб кесиб, маринад билан аралаштирилади ва 15 дақиқа давомида қолдирилади.
Қизил пиёз ингичка халқа, бодринг ва помидор ингичка пластинка қилиб кесиб олинади, кашнич майдаланади.
Товага оз миқдорга ёғ солиб қиздирилади ва товуқ филеси яҳшилаб қовурилади. Гўшт ичида сувли бўлиб қолиши керак.
Лавашга соус суртилади, устидан пиёз, бодринг қўйилади, устидан шаурманинг гўшти каби майда қилиб кесилган гўшт терилади. Начинка устидан соус қуйилади, кўкатлар сепилади.
Лаваш зич қилиб ўралади ва хар икки томонидан ёғсиз товада қовурилади. Тайёр шаурма ликопчага қўйилади. Ёқимли иштаха!
ЛАВАСХ ТАЙЙOРЛАСХНИНГ БАъЗИ СИРЛАРИ
Шаурма учун фойдаланмоқчи бўлган пита нон ёки лавашга эътибор беринг. Улар янги бўлиши керак. Қуриб қолган лаваш бу таомни тайёрлаш учун умуман мос келмайди, чунки уни ёриқсиз ўраш деярли имконсиз. Эски питага хам начинка солиш қийин, чунки у ушалиб кета бошлайди ва иштахани очадиган кўринишга ега бўлмайди.
Шаурма ширин ва юмшоқ бўлиши учун, гўштни аввалдан маринадлаш тавсия қилинаду. Лимон суви, кефир, зайтун ёғи – энг содда маринад хам қаттиқ гўштни майин қилади. Агар сиз шаурмани машҳур таъмига эга бўлишни истасангиз, гўштни тўғри пишириш талаб этилади. Яҳшиси чўян това ишлатиш керак, грил-това хам мос келади.
Қовуришдан аввал гўштнинг ортиқча маринади қуруқ салфетка билан шимдириб олинади. У тилларанг тусга киргунча деярли ёғсиз товада қовурилади. Тайёр ўралган лавашни хам қуруқ товада қизартириб олишни унутмаслик керак.
Для просмотра онлайн кликните на видео ⤵
Очень тонкий лаваш. Yupqa lavash hamiri tayyorlash. Подробнее
УЗБЕКСКИЙ ЛАВАШ.САМЫЙ ПРОСТОЙ И ЛЕГКИЙ СПОСОБ Подробнее
ГОТОВИМ турецкую юфку или лаваш для кебабов Подробнее
Lavash hamiri ishlab chiqarish.. Подробнее
НОВИНКА !! Рецепт просто БОМБА💣 Больше в магазине не покупаю!Самый необычный способ приготовит лаваш Подробнее
Настоящий лаваш: секреты древнейшего хлеба. "Есть можно!" Утро на 5 Подробнее
Uy Sharoida Lavash Tayyorlash Bekajonlar Uchun Maxsus! Подробнее
Uy sharoyitida mazzali lavash tayyorlash / Шаурма в домашних условиях, Лаваш Подробнее
Лавашни бундай усулда пишириб курганмисиз?🌯 Самый вкусный Лаваш Подробнее
Лаваш в домашних условиях. Uy sharoitida lavash tayyorlash. Подробнее
Uy sharoitida lavash hamir tayyolash Подробнее
4700 SUMGA AYLANDI UY SHAROITIDA LAVASH Подробнее
UY SHAROITIDA LAVASH TAYYORLASH🌯 ЛАВАШ В ДОМАШНИХ УСЛОВИЯХ🌯 Подробнее
Uy sharoitida lavash tayyorlaymiz 🌯Лаваш на сковороде 🍟 Подробнее
Hamir qormaysiz! Taxta o'hlov ishlatmaysiz! Juda oson yupqa lavash. Тонкий лаваш домашних условиях. Подробнее
LAVASH Eng arzon(4500 sum) mazali tuyimli//Самый вкусный лаваш. Подробнее
17 METRLI LAVASH O'zbekiston rekordi ANDIJONDA Подробнее
MC DONALD'S. uyda tayyorlash ШАУРМА. lavash tayyorlash [РУС SUB] Подробнее
Для просмотра онлайн кликните на видео ⤵
Очень тонкий лаваш. Yupqa lavash hamiri tayyorlash. Подробнее
УЗБЕКСКИЙ ЛАВАШ.САМЫЙ ПРОСТОЙ И ЛЕГКИЙ СПОСОБ Подробнее
ГОТОВИМ турецкую юфку или лаваш для кебабов Подробнее
Lavash hamiri ishlab chiqarish.. Подробнее
НОВИНКА !! Рецепт просто БОМБА💣 Больше в магазине не покупаю!Самый необычный способ приготовит лаваш Подробнее
Настоящий лаваш: секреты древнейшего хлеба. "Есть можно!" Утро на 5 Подробнее
Uy Sharoida Lavash Tayyorlash Bekajonlar Uchun Maxsus! Подробнее
Uy sharoyitida mazzali lavash tayyorlash / Шаурма в домашних условиях, Лаваш Подробнее
Лавашни бундай усулда пишириб курганмисиз?🌯 Самый вкусный Лаваш Подробнее
Лаваш в домашних условиях. Uy sharoitida lavash tayyorlash. Подробнее
Uy sharoitida lavash hamir tayyolash Подробнее
UY SHAROITIDA LAVASH TAYYORLASH🌯 ЛАВАШ В ДОМАШНИХ УСЛОВИЯХ🌯 Подробнее
4700 SUMGA AYLANDI UY SHAROITIDA LAVASH Подробнее
Uy sharoitida lavash tayyorlaymiz 🌯Лаваш на сковороде 🍟 Подробнее
17 METRLI LAVASH O'zbekiston rekordi ANDIJONDA Подробнее
Hamir qormaysiz! Taxta o'hlov ishlatmaysiz! Juda oson yupqa lavash. Тонкий лаваш домашних условиях. Подробнее
LAVASH Eng arzon(4500 sum) mazali tuyimli//Самый вкусный лаваш. Подробнее
MC DONALD'S. uyda tayyorlash ШАУРМА. lavash tayyorlash [РУС SUB] Подробнее
mv2.jpg/v1/fill/w_236,h_236,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2/IMG_0488.jpg" alt="IMG_0488.jpg" width="" height="" />
Лаваш армянский тонкий, 300 г
mv2.jpg/v1/fill/w_222,h_168,al_c,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2/3499554_1.jpg" alt="3499554_1.jpg" width="" height="" />
Состав: мука пшеничная хлебопекарная высшего сорта, вода питьевая, соль поваренная пищевая.
Пищевая ценность: Б/Ж/У – 9/1/56. Калорийность на 100 г – 1160 Дж / 280 ккал.
Условия хранения: в чистых, сухих, хорошо проветриваемых помещениях, обеспеченными возможностями поддержания температуры не ниже +6°С.
Срок годности – 5 суток.
Лаваш армянский тонкий, 200 г
Состав: мука пшеничная хлебопекарная высшего сорта, вода питьевая, соль поваренная пищевая.
Пищевая ценность: Б/Ж/У – 9/1/56. Калорийность на 100 г – 1160 Дж / 280 ккал.
Условия хранения: в чистых, сухих, хорошо проветриваемых помещениях, обеспеченными возможностями поддержания температуры не ниже +6°С.
Срок годности – 5 суток.
Лаваш армянский цветной, 225 г
mv2.jpg/v1/fill/w_136,h_178,al_c,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2/4012994.jpg" alt="4012994.jpg" width="" height="" />
Состав: мука пшеничная хлебопекарная высшего сорта, вода питьевая, соль поваренная пищевая, пищевой краситель Е129, Е153, Е102, Е133. Содержит красители, которые могут оказывать отрицательное влияние на активность и внимание детей.
Пищевая ценность: Б/Ж/У – 9/1/56. Калорийность на 100 г – 1152 Дж / 269 ккал.
Условия хранения: в чистых, сухих, хорошо вентилируемых, изолированных от источников сильного нагрева или охлаждения, помещениях, обеспеченными возможностями поддержания температуры не ниже +6°С.
Срок годности – 5 суток.
mv2.jpg/v1/fill/w_267,h_178,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2/IMG_0334.jpg" alt="IMG_0334.jpg" width="" height="" />
Лаваш армянский тонкий, 150 г
mv2.jpg/v1/fill/w_160,h_291,al_c,usm_0.66_1.00_0.01,blur_3/3499551_1.jpg" alt="3499551_1.jpg" width="" height="" />
Состав: мука пшеничная хлебопекарная высшего сорта, вода питьевая, соль поваренная пищевая.
Пищевая ценность: Б/Ж/У – 9/1/56. Калорийность на 100 г – 1160 Дж / 280 ккал.
Условия хранения: в чистых, сухих, хорошо проветриваемых помещениях, обеспеченными возможностями поддержания температуры не ниже +6°С.
Срок годности – 5 суток.
Лаваш армянский тонкий, 160 г
mv2_d_1540_2234_s_2.jpg/v1/fill/w_190,h_275,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_3/%D0%91%D0%B5%D0%B7%20%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8.jpg" alt="Без имени.jpg" width="" height="" />
Состав: мука пшеничная хлебопекарная высшего сорта, вода питьевая, соль поваренная пищевая.
Пищевая ценность: Б/Ж/У – 9/1/56. Калорийность на 100 г – 1160 Дж / 280 ккал.
Условия хранения: в чистых, сухих, хорошо проветриваемых помещениях, обеспеченными возможностями поддержания температуры не ниже +6°С.
Срок годности – 5 суток.
Тако по-мексикански (8шт.), 150 г
Состав: мука пшеничная хлебопекарная высшего сорта, вода питьевая, соль поваренная пищевая, куркума.
Пищевая ценность: Б/Ж/У – 9/1/56. Калорийность на 100 г – 1160 Дж / 277 ккал.
Условия хранения: в чистых, сухих, хорошо вентилируемых, изолированных от источников сильного нагрева или охлаждения, помещениях, обеспеченными возможностями поддержания температуры не ниже +6°С.
Срок годности – 5 суток.
Лаваш армянский тонкий, 225 г
Состав: мука пшеничная хлебопекарная высшего сорта, вода питьевая, соль поваренная пищевая, консервант (сорбат калия Е202).
Пищевая ценность: Б/Ж/У – 9/1/56. Калорийность на 100 г – 1143 Дж / 269 ккал.
Условия хранения: в чистых, сухих, хорошо вентилируемых, изолированных от источников сильного нагрева или охлаждения, помещениях, обеспеченными возможностями поддержания температуры не ниже +6°С. После вскрытия упаковки при соблюдении условий хранения – не более 48 часов в пределах общего срока годности. Упаковано в газовой среде.
Показувати елементи керування програвачем
- Опубліковано 12 жов 2018
КОМЕНТАРІ • 70
Rostan wunaqa boladimi
Ha zur chiqibdi ,ayniqsa yaxshi tushuntrib beribsiz boshqa vidyolaga qaraganda tushunarli bubdi juda yoqdi raxmat katakon umrizdan baraka toping
Zur💯👍kraxmalsiz yoysa ham buladimi un bilan yoysa faqat
Alohida yoyib pishirib olsak ko'p vaqt oladi shunga siz biriktirib yoydizmi? Yoygan paytda kraxmalning o'rniga un sepsak ham bo'ladimi yoki faqat kraxmal bo'lishi kerakmi?
Ooochen medlenno. Ajjj spat zahotelos.
На казахские шелпеки похожи .
Килиб курганлар борми? Канде чикди?
Лайк ❤ Мендан зор чикипти деганлар борми👍👍👍 Босиворилар ва 👈👈👈МЕХМОНГА ОТИНГЛАР 👈
2та хамирни битта қивордизми шу жойини тушунмей қолдим .
Ikki qat qilip pishirdzmi
биз учун эмас хамир учун керак буладига масаллиглар дейиш керак
Salom. kraxmal yolar nma qilsinn. unii orniga nmadir qoysa boladimi
Buladi sal qalinro buladi,unni uzidan
Любой хамирни крахмал сепиб ейсез йиртилмейди хам юкка хам майин чикади, мен хонимни хамирини крахмаллаб еяман, канча чузсез чузилваеради йиртилмейди.
Asalamu alkum qrahlalng õrnga un ishlatsak boldimi?
Va alaykum assalom bo'lmaydi
Это вообще-то не лаваш, а узбекская национальная юпк,а
Krahmal yoq bolsa bolaveradimi
Kraxmalni orniga un ishlatsak ham boladimi
Kraxmal oʻrniga un ishlatsa boʻladim
Крахмал булиши шартми
Самый простой и лучший рецепт умница👍💐
Krahmalsiz, bittadan pishirsa bo‘ladimii.
Qattiqroq bo'lib qoladi
Узимиззи юпқадан эканда
Крахмал бумаса урнига ун сепсаям буладими?
Kraxmal busa yupqaro buladi
Lavash xamirini pechda katta turtburchak qilib xam pishirsa buladimi
Qattiq bo'lib qolishi mumkin
Assalomu alaykum. Men ayol kishiman. Negadir meniki sinib ketvoti nima qilishim k.k😔. Sizniki zur chiqibdi
сабр,иймон умид xop raxmat buni xam bilib quyganim yaxshida😗
@muhammad qodir egamberdiyev уртадан баландро оловда кздраман товани,хамирни соламан,пузирки чикади хамирдан ,окаради хамир,пузиркини учлари сал пал кизаради кейн оламан,хамайоги кзарп кетса синади,олп пшигалкада, майдасида икки томонига сув сеппораман номига ,хамасини шунаккиволаман,сал сувлари шимилп куригандан кейн пакетга соп куяман,зур чкади ,узм учун енг осон йули😊
Pazanda LADY taxminan qanchada pishadi bir tomonini uzi. Qizartirmayman a. 1,2 minutda pishirdim 1 tomonini uzini undan kamida xuddi pishmagan xomga uxshadida. Nechi minutdan pishirsam buladi
Va alaykum assalom sinib ketishi gazingiz baland va lavashni ko'p qoldirgansiz tovada.
Жасур Бойназаров. XOP
Ку́риб буни пишириш к,у́лимдан кемаслигини билдим
Kraxmal boliwi wartmiii??
кайнок сувга хамир кориса буладими Энди курдим маладес
Круто хороший рецепт спасибо,заходите на мой канал в гости.
иссик сувга туз куймасмикан
Менга вопшем йокмади
Кулингдан келмагандан кегин ёкмедида далбаёп 🥶🥶🥶🥶🥶👺👺👺👹👹👹👹💩💩💩💩💩💩
Короче, как я поняла из видео:
Мука 500гр + соль 1ч.л.
Перемешать
Добавить горячую воду 250мл
Перемешать вилкой/ложкой, когда остынет замешивать руками.
Дать постоять 1.5 часа под пленкой.
Месить на столе.
Оставить в пленке на 1 час.
Раскатать цилиндром.
Из указанного теста (250мл воды) у нее получается 16 лавашей - делит на 16 частей.
По паре кусков обваливает в крахмале, друг на друга и раскатывает тонкие двойные лепешки.
Отлепляет одну от другой, смазывает верхнюю поверхность нижней лепешки маслом, обсыпает крахмалом, сверху кладет верхнюю лепешку, раскатывает дальше, пока снова не слипнутся.
Обжаривает слипшиеся двойные лепешки лаваша с двух сторон.
После обжарки отлепляет лепешки.
Они у нее мягкие и тонкие благодаря маслу и запеканию двойным слоем.
Если что упустила, может кто добавит.
Как я поняла, это не традиционный рецепт лаваша, а адаптированная версия.
Мука, кстати, может быть разной влажности, качества, разное количество муки на 250мл воды может выйти.
@Марина Гасникова ярим это половина,т.е полчаса.
Полтора или полчаса под пленкой? Ярым это половина? Интересная, конечно, пропорции дала, а дальше-учи языки называется.))))
Это не лаваш, а национальная узбекская юпк,а
Читайте также: