Торт гараш пошаговый рецепт

Обновлено: 27.04.2024

Болгарский торт «Гараш»


Необычный болгарский национальный десертный торт «Гараш» является разновидностью шоколадных тортов.

Его уникальность заключается в том, что он, во-первых, не содержит в своём составе ни муки, ни крахмала, во-вторых, он достаточно невысок – где-то в пределах пяти сантиметров.

Для него не нужны никакие редко встречающиеся в продаже ингредиенты. А единственная трудность, с которой вы можете столкнуться в процессе приготовления торта «Гараш» – вынимание коржей из формы по окончанию выпечки.

Рецепты шоколадного торта «Гараш»

Первый рецепт торта «Гараш»

Список продуктов:

  • пудра сахарная или мелкий сахар-песок – 300 граммов
  • мягкое сливочное масло – 250 граммов
  • яйца сырые – 7 штучек
  • какао-порошок – 2 столовые ложечки (с горочкой)
  • обжаренные молотые орехи – 3 стаканчика
  • чуток ванили

Процесс приготовления:

  1. Белки и желтки разделяются.
  2. Мягкое сливочное масло растирается с пудрой сахарной или мелким сахаром-песком.
  3. В масляно-сахарную смесь сначала по одному вводятся желтки, а потом добавляются какао-порошок и ваниль.
  4. Смесь размешивается. Дальше примерно третью её часть требуется отделить и поставить в холодильник – она будет использована позже в качестве крема.
  5. В оставшуюся часть смеси необходимо добавить обжаренные перемолотые орехи, взбитые белки и всё вручную осторожненько перемешать.
  6. Приготовленное таким образом тесто следует выпекать в умеренно разогретой духовке в течение примерно пятидесяти минуточек (в смазанной и присыпанной мукой форме).
  7. Выпеченному коричневому коржу даётся время для остывания, после чего он разрезается на две части, которые перемазываются отложенной частью смеси, и соединяются между собой.
  8. Время пропитки торта «Гараш» , приготовленного по этому рецепту – около трёх часов.

Втотой рецепт торта «Гараш»

Список продуктов:

  • молотые мелко грецкие орехи – 300 граммов
  • пудра сахарная – 300 граммов
  • сахарный песок -300 граммов
  • мягкое сливочное масло – 250 граммов
  • какао-порошок – 7 столовых ложечек
  • яйца сырые – 7-8 штучек
  • некоторое количество стружки кокосовой

Процесс приготовления:

  1. Берутся яйца и их желтки отделяются от белков.
  2. В маленькую кастрюльку кладётся масло сливочное и засыпается пудра сахарная, предварительно смешанная с какао-порошком. Эти продукты подогревается на огне, пока масло хорошо не растает, то есть в итоге должна получиться у вас тёмно-коричневая жидкая масса.
  3. В данную массу добавляются желтки и энергично размешиваются в ней.
  4. После этого заметно загустевшая масса снимается огня. Она будет позже использоваться как крем для торта.
  5. Белки взбиваются в хорошую устойчивую пену. Далее к ним добавляются сахар-песок и мелко молотые грецкие орехи. Всё перемешивается.
  6. Приготовленную белково-сахарно-ореховую массу лучше сразу разделить на четыре либо пять частей в одинаковые по объёму ёмкости. Таким образом, будет проще сделать коржи для кушанья, одинаковыми по толщине.
  7. На дно использующейся формы выкладывается пекарская бумага, а затем смазывается маслом. Далее в неё выкладывается первая порция шоколадной массы и выпекается.
  8. Корж получится тоненьким, потому, как только он начнёт от бортов формы отходить, его требуется сразу извлечь из духовки, аккуратненько опрокинуть на большую тарелочку и промазать кремом (выпеченные кожи должны быть чуточку липкими).
  9. За вышеописанной схемой выпекаются и смазываются остальные коржи. Укладывать их один на другой следует ещё горячими, стараясь немножечко прижимать каждый последующий руками, дабы они плотнее «сцепились» и придать изделию правильную ровненькую поверхность.
  10. Последний корж следует не только смазать шоколадным кремом, но и посыпать стружкой кокосовой.
  11. Сей вариант торта «Гараш» должен простоять в холодильнике до употребления сутки.

Примечание:

Восемь яиц для торта нужно брать, если они слишком маленькие.

Содержание вкладки → Сверху

Один из самых популярных и любимых десертов в Болгарии – торт «Гараш». Забудьте об ассоциациях с гаражами – ударение падает на первый слог, а назван так торт в честь венгра Косты Гараша, управляющего гостиницей в Русе. Этот шоколадный-прешоколадный торт готовится без муки, а одного маленького кусочка хватает, чтобы насытиться надолго – так что не заказывайте «торта Гараш» в качестве десерта после обильного обеда, а вот в качестве самостоятельной трапезы в чашечкой кофе он будет хорош.

История торта

ислях хан в Русе

Здесь впервые приготовили торт «Гараш», который до сих пор так любят в Болгарии Город Русе сейчас – один из крупнейших областных городов, и только. Но раньше, в XIX веке он был куда более значим. Именно через Русе попадала в Болгарию информация о последних европейских веяниях – в архитектуре, торговле, культуре и стиле жизни в целом. Регион тогда возглавлял Мидхат-паша – прогрессивный человек, один из крупнейших в Османской Империи реформаторов. Он открыл первый на болгарских землях гранд-отель «Ислях хане», где все было по последней венской моде – от мебели в номерах до изысканных кушаний в ресторане. Сразу после освобождения отель арендовал Коста Гараш.
В то время в Болгарию приехало много иностранцев. Страна охотно принимала всех, кто готов был помочь восстановить государство, столько лет находившееся под турецким игом. В числе прочего иностранные гости везли с собой национальные рецепты и кулинарные традиции. В кондитерской при отеле Косты Гараша стали предлагать чудесные пирожные, приготовленные по знаменитым австро-венгерским рецептам. А вскоре появилось и фирменное пирожное, названное в честь Косты – торта «Гараш». Оно быстро стало знаменитым, а когда на рубеже веков Коста с семьей перебрался в столицу, там тоже узнали новый шоколадный десерт.
Интересно, что оригинальный рецепт не сохранился ни в каких архивах – вероятно, кондитер держал его в секрете. Попытки восстановить рецепт делались неоднократно. Уже при социализме, когда мало кто помнил, каким должен быть настоящий торт «Гараш», в софийской кондитерской «България» стали предлагать шоколадный торт с таким названием. Насколько он похож на своего предшественника, сказать сложно, но сейчас именно на основе этого рецепта готовятся десерты в многочисленных болгарских сладкарницах.
Кстати, во многих сладкарницах наряду с классическим тортом предлагается и его белая разновидность: все то же самое, но шоколад используется белый. Мы такой вариант не пробовали, но знаем, что многим нравится.

Приготовим?

торт гараш

По краям торт украшают дроблеными фисташками или зеленой кокосовой стружкой (авторство фото указано на снимке) Самый подробный (и как утверждают авторы, наиболее близкий к оригиналу) рецепт мы нашли на сайте bacchus.bg. Поделимся им с вами.
Итак, самое главное:

  • • В оригинальном пирожном должно быть как минимум три ореховых коржа, приготовленных без добавления муки.
  • • Грецкие орехи для коржей должны быть самыми лучшими. В идеале – с дунайских равнин.
  • • Необходимо использовать белый сахар, никаких подсластителей.
  • • Для крема в оригинальном рецепте следует взять натуральное масло, хотя иногда используют хорошие густые свежие сливки для более нежного и мягкого вкуса. Если использовать масло, то только приготовленное из сливок, а не из сметаны. Автор упомянутой статьи рекомендует масло, произведенное в северной Болгарии.
  • • Для торта желательно использовать кулинарный шоколад (кувертюр), а не какао.
  • • Традиционно торт украшают дроблеными фисташками или выкрашенной в зеленый цвет кокосовой стружкой. С чем связана эта традиция, и менялась ли она со времен Косты Гараша, сказать сложно.

орехи

Ингредиенты
Для приготовления торта необходимы качественные грецкие орехи Для коржей:

  • • 400 г мелко смолотых грецких орехов
  • • 10 белков
  • • 300 г сахара.

Белки взбить с сахаром в плотную пену и очень осторожно добавить орехи лопаточкой, не размешивая смесь, а двигая лопаточку снизу вверх. После этого разделить смесь на несколько частей. Каждый корж толщиной 0,3-0,5 см выпекается в форме или на пергаменте при температуре 150-160 градусов. После этого коржи надо остудить. Они хрупкие, но если сломаются – не беда, в готовом торте это будет незаметно.
Для крема:

  • • 5 желтков
  • • 200-220 г шоколада
  • • 350 г масла
  • • 100 г сахара
  • • 100 мл воды
  • • 2-3 столовые ложки какао для более насыщенного вкуса.

торт гараш в Болгарии

Ломтик готового торта (фото из сети) Воду вскипятить с сахаром и варить, помешивая, на медленном огне, добавив наломанный шоколад и при желании какао, пока смесь не превратится в однородный сироп. Его надо слегка остудить и добавить к нему при непрерывном помешивании желтки. После этого можно подогреть смесь, чтобы желтки прошли тепловую обработку. Когда смесь полностью остынет, ее взбивают вместе с маслом в однородный крем.
Глазурь:

  • • Около 150 г шоколада
  • • 1-2 ложки масла

Растопить шоколад с маслом при постоянном помешивании.
Коржи промазываются кремом, сверху и по сторонам торти тоже можно намазать тонким слоем крема. Теперь осталось полить торт глазурью (она должна быть слегка теплой, текучей, если глазурь застыла, то ее можно подогреть опять) и оставить охлаждаться на пару часов. Украсить торт можно зеленой стружкой, фисташками или просто любыми орехами.
Видео-рецепт с канала «Вкусно у Вали» (на болгарском языке, но различные нюансы, например, как взбивать белки, хорошо понятны):

Необходимые продукты для видеорецепта:
Для 5 коржей (диаметром 20 см)

  • •6 белков (у автора видео 215 г)
  • •250 г сырых грецких орехов
  • •120 г сахарной пудры
  • •15 г кукурузного крахмала

  • •6 яичных желтков
  • •120 г сливочного масла
  • •100 г сахарной пудры
  • •80 мл молока
  • •120 г темного шоколада
  • •1 пачка ванили (или 1 ст л рома)

  • •80 г темного шоколада
  • •40-50 мл молока или сливок

Нравится статья? Поделитесь с друзьями, нажав на кнопки соцсетей! Спасибо!

Увидела в ленте некий болгарский насыпной пирог. Посмотрела из любопытства. да, рецепт хороший - слои тертых яблок перемежаются слоями смеси из манки, муки и сахара. Многие такое готовили, и я тоже, действительно, получается вкусно. Но чтобы подобное пекли в Болгарии. я не слышала ни разу.

Болгарская выпечка

Здесь любят выпечку, хотя прежде всего все-таки несладкую. Сладкие булочки пекут с повидлом (мармеладом из шиповника, например), шоколадом, ванильным кремом на крахмале. С яблоками чаще делают штрудели - по сути, болгарский штрудель ничем не отличается от баницы с яблоками. Баницы с яблоками тоже бывают, но это исключительно редкое блюдо. Я с ним встретилась только однажды - подавали на завтрак в симпатичном мне отеле в Константин и Елена .

Насыпные пироги мне как-то не встречались. Подозреваю, что автор, опубликовавший рецепт, просто решил дать ему интригующее название. надо сказать, что шалость удалась: я, например, зашла посмотреть))

Десерты в Болгарии

Если честно, в Болгарии с десертными блюдами дела обстоят как-то не очень. Я поначалу очень страдала. Нет, мне и в Москве не раз приходилось сталкиваться с тем, что изумительно красивые пирожные оказывались абсолютно безвкусными, но чаще все мне-таки везло. В Болгарии же сладости как на подбор - красивые, аппетитные, радуют глаз, но не вкусовые рецепторы. особенно это касается недорогих кондитерских. Выглядят пирожные по-разному, а вкус у них абсолютно одинаковый. просто примитивная сладость без каких-то оттенков.

В сладкарницах подороже вкусы поинтереснее, но такого, чтобы прямо ах, мне практически не встречалось. Я вкуснее готовлю, когда не ленюсь)

Тем не менее, сладости в Болгарии все-таки есть. И я расскажу коротко, какие можно встретить чаще всего.

Огромной популярностью пользуется крем-карамел . Болгары его считают национальным десертом. думаю, вкус все более или менее представляют - по сути, это сладкий омлет на сливках в карамельном соусе/с карамельной корочкой в зависимости от способа приготовления. Врать не буду - в Болгарии я его не пробовала. В свое время заказала аналогичный десерт в Испании - доесть не смогла, так что повторять такой опыт не захотела. если вас не смущает запах яиц в десерте, то можете попробовать. Интересующимся готова перевести рецепт с болгарского сайта .

Настоящие болгарские десерты. По крайней мере, самые популярные в Болгарии (и это не яблочный пирог)

Почти в каждом кафе вам предложат "домашна торта" или "бисквитена торта" . Бисквити - это просто печенье, а не вид теста на основе взбитых яиц. Соответственно, бисквитена торта - это торт из печенья, которое прослаивают заварным кремом на крахмале. Сверху посыпают орехами, кройкой печенья, какао, кокосом. В принципе, съедобно, особенно если печене используется вкусное, а вам нравится крахмальный крем. Мне он не очень нравится, я предпочитаю классический заварной крем на желтках.

Настоящие болгарские десерты. По крайней мере, самые популярные в Болгарии (и это не яблочный пирог)

Торт "Гараш" - на мой взгляд, самый вкусный болгарский десерт. Тонкие ореховые коржи прослаиваются шоколадным кремом. Если считаете калории, проходите мимо. В остальных случаях попробуйте мленький кусочек - большой одолеть затруднительно, ибо это очень жирно и очень сладко. Про этот торт у меня запланирована статья на начало октября на сайте - с подробным рецептом.

Настоящие болгарские десерты. По крайней мере, самые популярные в Болгарии (и это не яблочный пирог)

Это, конечно, не полный список десертов. Есть еще всякие сладкие блинчики, мороженое Мелба и всякое другое, шоколадные и фруктовые торты, локум, рисовый пудинг, замороженный йогурт, баклава. Но, по-моему, они не столько популярны, как эти три десерта, их встретишь уже не в каждом кафе. Хотя, возможно, у вас создалось другое впечатление?

Мелба: мороженое, в которое положили все, что имелось дома - сливки, печенье, вафли, фрукты, еще фрукты и еще фрукты

Поделитесь своим мнением о болгарских десертах! Пробовали? Что понравилось, а что нет?

А на сайте тем временем новые статьи:

Торта „Гараш“ – шоколад, орехи, белтъци и сметана! С тези продукти и мъничко търпение ще направите най-вкусната шоколадова торта у дома!

Необходими продукти

За 4 орехови платки
250 г сурови орехи
6-7 белтъка
1 пълна ч.ч. пудра захар /130 г/
1 с.л. брашно /15 г/
За крема
250 г натурален шоколад /кувертюр/
200 мл млечна /растителна/ сметана
1 непълна ч.ч. захар /75 г/
За глазурата
100 г натурален шоколад
1 с.л. олио

30 г суров /печен/ шам фъстък за декорация

Видео рецепта:

Начин на приготвяне

В суха купа се разбива белтъци, които трябва да са на стайна температура, и когато станат на пяна се добавя постепенно пудрата захар. Разбива се докато стане на пухкав сняг.

В суха купа се разбива белтъци, които трябва да са на стайна температура, и когато станат на пяна се добавя постепенно пудрата захар. Разбива се докато стане на пухкав сняг.

Мелим орехови ядки на прах, заедно с 1 с.л. кристална захар за да не стана на пюре. Прехвърлят се при белтъците и разбърква внимателно с шпатула много добре.

Мелим орехови ядки на прах, заедно с 1 с.л. кристална захар за да не стана на пюре. Прехвърлят се при белтъците и разбърква внимателно с шпатула много добре.

Поръсваме с брашно, размесваме добре. Вземаме тава с хартия за печене на дъното. Върху нея слагаме метален ринг с диаметър 22 см, в който прехвърляме 1/4 от продуктите за блат. Разстиламе добре и поставяме по средата на предварително затоплена фурна.

Поръсваме с брашно, размесваме добре. Вземаме тава с хартия за печене на дъното. Върху нея слагаме метален ринг с диаметър 22 см, в който прехвърляме 1/4 от продуктите за блат. Разстиламе добре и поставяме по средата на предварително затоплена фурна.

Печем на 150 градуса за 20 мин. По същия начин се оформя и изпича и останалото тесто така, че да се получат общо 4 платки. Изчакват се да изстинат напълно.

Печем на 150 градуса за 20 мин. По същия начин се оформя и изпича и останалото тесто така, че да се получат общо 4 платки. Изчакват се да изстинат напълно.

Приготвяме крема. В тенджера слагаме парченца натурален шоколад. Разтопяваме на водна баня /не трябва да надвишаваме 50 градуса/ или в микровълнова фурна. периодично разбъркваме, докато парченцата се разтопят. Оставяме го леко да изстине.

Приготвяме крема. В тенджера слагаме парченца натурален шоколад. Разтопяваме на водна баня /не трябва да надвишаваме 50 градуса/ или в микровълнова фурна. периодично разбъркваме, докато парченцата се разтопят. Оставяме го леко да изстине.

В отделна тенджерка наливаме сметана. Слагаме захар и загряваме сместа, за да се разтопи захарта.

В отделна тенджерка наливаме сметана. Слагаме захар и загряваме сместа, за да се разтопи захарта.

Прибавяме сметаната към леко охладения шоколад, като разбъркваме непрекъснато със силиконова шпатула.

Прибавяме сметаната към леко охладения шоколад, като разбъркваме непрекъснато със силиконова шпатула.

След като се получи еднородна смес, бием с миксер, на по-ниска степен за две -три минути. В тортена форма с отделящо се дъно и диаметър 22см се слага първата платка и намазва с малко крем, редуват се платка,крем, платка като най-отгоре се покрива с крем. Махаме ринга и намазваме и страничния кант

След като се получи еднородна смес, бием с миксер, на по-ниска степен за две -три минути. В тортена форма с отделящо се дъно и диаметър 22см се слага първата платка и намазва с малко крем, редуват се платка,крем, платка като най-отгоре се покрива с крем. Махаме ринга и намазваме и страничния кант

През това време приготвяме глазурата. Разтопяваме шоколад в микровълнова фурна на 500-600 вата мощност за около 2 мин. Наливаме олио и разбъркваме добре. Обливаме тортата от всички страни и оставяме глазурата да стегне.

През това време приготвяме глазурата. Разтопяваме шоколад в микровълнова фурна на 500-600 вата мощност за около 2 мин. Наливаме олио и разбъркваме добре. Обливаме тортата от всички страни и оставяме глазурата да стегне.

В самия край поръсваме със счукан шам фъстък. Поставяме тортата в хладилник за няколко часа, за да стегне, режем на парчета и поднасяме.

В самия край поръсваме със счукан шам фъстък. Поставяме тортата в хладилник за няколко часа, за да стегне, режем на парчета и поднасяме.

Показать панель управления

Комментарии • 70

Hija Del Sole

Страхотно обяснена рецепта. Всичко правя както вас и всеки път се получава. Благодаря ви !

Milena Andonova

Anguelov Dzhulia

Ganka Dineva

Стана разкошна, много шоколадова, а крема е богат и се топи в устата. Изпекох блатовете на вентилатор и на два реда във фурната, за да спестя време. не станаха идеално гладки, но след крема не се виждаха неравностите. Всъшност рецептата е лесна за крайния резултат, който е впечатляващ. В къщи вече ме смятат за кулинар :)

Vkusno U Vali / Вкусно у Вали

Желая ти още много успехи❤️🌹

Ria Spaso

Здравейте, Валя! Отдавна следя вашия канал. Много ми харесват рецептите, които показвате и тези, които съм приготвила, винаги са били успешни. Вчера направих и тази торта. Стана супер! Днес попаднах на друга рецпета, която използва вашата снимка, а рецептата е изкопирана от друг без изобщо да се спомене това. Много грозно! Не понасям някой да се възползва от чуждия труд. Опитах се да я докладвам на youtube, но явно само, засегнатият потребител може да го направи в случай на нарушени авторски права. Вие си преценете дали да се занимавате. Според мен не е редно и трябва да се вземат мерки.

Ria Spaso

@Vkusno U Vali / Вкусно у Вали Прощавайте! Пропуснала съм да копирам линка(Много се ядосах!)Ето го: clip-share.net/video/Y5_ZOBOYbWU/видео.html

Vkusno U Vali / Вкусно у Вали

Благодаря Ви
Но за да докладвам трябва да ми дадете някакви координати, къде сте видяла снимката или името на госпожата
Иначе не бих могла да я намеря в огромният интернет

Matthew Burns-Watkins

Really clear and detailed recipe - Thanks for the ingredient list in English. I'm excited to make this!
Наистина ясна и подробна рецепта - Благодаря за списъка на съставките на английски . Радвам се да направя това!

Vkusno U Vali / Вкусно у Вали

Тъй като има огромно количество различни варианти за рецептата на торта Гараш, a също така и някой възмутени коментари за предложената от мен рецепта , оставям тук едно линче cake-garash-bg.alle.bg/, което е препратка към стара оригинална класическа рецепта за Гараш. Именно тя е залегнала като основа в моята рецепта.
Приготвих тортата в няколко различни варианти, обстойно проучих огромно количество рецепти и много информация за торта Гараш и смятам, че именно тази рецепта, която ви предлагам тук , е максимално близка към оригиналната класическа Гараш. Също така смятам, че и останалите варианти днес имат своето място, защото и в сладкарството нещата напредват, променят се и се развиват в различни посоки и нови вариации

Cora

Съжалявам, но нямате никакво право да твърдите, че това е истинска или класическа Гараш. Гараш се прави без нишесте, да не говорим за прясно мляко, това е кощунство. Кремът -масло и шоколад евентуално сметана с шоколад, при това шоколадът е към 300 г , никакви жълтъци, никакво прясно мляко, това са измишльотини, това е гавра правете си ги, но не ги наричайте Гараш. Блатовете са само белтъци и орехи.

Vkusno U Vali / Вкусно у Вали

Christopher Otzkinov

Нищо общо с. торта. Гараш.Торта Гараш..дебела не повече от 3 сантиметра.Блатовете дебели по 3-4 милиметра.Минимум 8 блата.Гриляш от карамелизирана захар. бадеми. шам фъстък.Съвсем не е измислена в Русе.Отдавна преди около 100 години се прави във Виена.

Christopher Otzkinov

@Vkusno U Vali / Вкусно у Вали Тоя пишман готвач, готви само около 50-60 вида супи
Ако започнеме и дивеча. Да не говорим за другото.ЗАман от селски готвачи.

Vkusno U Vali / Вкусно у Вали

Торта Гараш никога не е била виенска, за да се учим от тях
Прочетете архивни материали , създадена е в Русе и се смята в цял свят за българска. С толкова голяма кулинарна библиотека трябва да го знаете, да четете тези книги , не само да ги притежавате
Не знам кога е издадена първата кулинарна книга, не ми и трябва. Но знам , че торта гараш е българска и вие , българите трябва да се гордеете с това. А Виенска е торта Сахер.
И нямам нужда да ходя нито в парк хотел Москва, нито в Чикаго, за да се уча на специалитети. Имам достатъчно опит и не се уча от пишман готвачи
Би било и добре, да не си оплювате държавата, нищо че нямате желание да живеете в нея)
С това смятам да приключа

Christopher Otzkinov

@Vkusno U Vali / Вкусно у Вали Що се касае до четенето, мога смело да заявя, че имам най богатата кулинарна библиотека в България.Ако ви попитам. КОЯ Е ПЪРВАТА ИЗДАДЕНА ГОТВАРСКА КНИГА. едва ли ще ми отговорите.Трябва да се ровите в Гугъла.Имам я и нея. Оргинала.

Christopher Otzkinov

@Vkusno U Vali / Вкусно у Вали Елате в Парк хотел Москва..София да видите как се прави торта . Гараш.Сладкарката е била 10 години във Виена..още по Тошово време.Живее до мен.Дори тук в Щатите в Чикаго има само две места, където може да ви направят Гараш. и то със специална заявка.Няма вече във България готвачи. То какво ли и остана.

Vkusno U Vali / Вкусно у Вали

Дори не ми се влиза в спор
Прочетете малко повече, преди да се изсказваете « компетентно»
И се пише ГРИЛЯЖ , останалото не коментирам дори

gala2010odessa

Коржи на 170 градусов выпекались 40 мин, а не 25. Верх остался липким. Пришлось доводить верх на гриле (верхняя горелка ).

Natali Andreeva

благодаря ти от твоята рецепта баба ми направи много вкусна торта същото като твоето ти имаш златни ръце😍😍😍🍰🍰🍰🎂🎂

Marija Luevska

Bravo gospoza Vali,
tortata e preubava,origi-
nalna i unikatna i po pla-
tovite i po kremot.Dosega
a imam dosta godini i is-
kustvo,vakva torta ne sum
sretnala,a sum pravela i
videla mnogu.Pokraj re-
veptite,Vie znaete i mno-
gu finesi i tajni vo prigot-
vuvanjeto za što Vi sim-
nuvam kapa.Odlična ste,
bravo,bravo.

Vkusno U Vali / Вкусно у Вали

Благодаря от сърце🙏❤️

Стефка Кирова

Светлана Байрактарова

Браво на Вас за обяснението на торта Гараш! Подробно и увлекателно, ще я направя по Вашата рецепта! Благодаря Ви! Хубав ден!

rosica prodanova

Благодаря ви, Валя! Чудесно се получи!

Bo Van Laar

Направих тортата за Коледа на холандското ми семейство. Никога досега не бях се пробвала, а с вашата рецепта от първия път стана невероятно вкусна. Тортата свърши буквално за минути. Точно както я помня от детството ми. Благодаря за хубавата рецепта и ясни инструкции!

Vkusno U Vali / Вкусно у Вали

Lozina Stoyanova

Аз съм ваш абонат от няколко дни, но съм очарована от рецептите които давате и поясненията към тях. Никога не съм обичала торта Гараш, но тази реших да я направя. Благодаря ви за рецептата! Разкошна торта, с невероятен вкус! Съжалявам че не мога да ви покажа снимки.

Vkusno U Vali / Вкусно у Вали

Радина Ранова

Стана уникална. Благодаря много за рецептата.

Vkusno U Vali / Вкусно у Вали

Искра Сотирова

С известно притеснение я приготвих за празниците - обяснявате великолепно! Има тънкости, които трябва да се знаят. Благодаря Ви! Получи се точно онази класика, която зная от детството. Абсолютна сензация за моите хора у дома!

Vkusno U Vali / Вкусно у Вали

Благодаря ви за оценката

merimiminka

Здравейте,рецептата Ви е прекрасна, видеото много подробно и ясно.Само едно уточнение кьм ревюто-тортата е унгарска.🙂

merimiminka

Точно това исках да кажа и аз,че създателят не е българин.Не го приемайте като заяждане,а като уточняваща информация 🙂

Читайте также: